У списку є білий рис і картопля.
Деякі з найкращих корисних для кишківника продуктів можуть здивувати / колаж УНІАН, фото pixabay, ua.depositphotos.com
Дієтологи назвали «погані» продукти, які можуть бути корисними для кишківника і загального здоров’я, пише eatingwell.com.
«Не секрет, що дієта відіграє велику роль у здоров’ї кишківника, але деякі з найкращих корисних для кишківника продуктів можуть вас здивувати», — йдеться в статті.
Продукти для покращення здоров’я кишківника
Ось які продукти, які часто мають погану репутацію, але при цьому можуть мати дивовижний вплив на ваше здоров’я:
Відео дня
Квашена капуста. Дієтолог Ліза Ендрюс назвала квашену капусту лідером свого списку «поганих» продуктів. Вас може турбувати вміст у ній натрію, але не варто недооцінювати її потенційну користь. Дієтолог Ракша Шах пояснив, що за розумного споживання квашена капуста забезпечує організм необхідними пробіотиками, які підтримують здоров’я кишківника та імунітету.
Квасоля. Хоча, як зазначив Шах, квасолю іноді уникають через страх здуття живота, бобові є одними з найкорисніших пребіотичних продуктів для підтримки різноманітності та стійкості кишкової мікрофлори. Вони також є одним із найбільш недооцінених джерел клітковини.
Картопля. Цей овоч часто називають нездоровим через його високий глікемічний індекс, але при приготуванні та охолодженні він виробляє резистентний крохмаль, який підвищує чутливість до інсуліну, зменшує запалення і підтримує різноманітність кишкових мікробів, пояснив Шах.
Читайте також:
Супер’їжа для серця, кісток і кишківника: названо 6 доведених переваг насіння чіа
Один інгредієнт, яким можна замінити яйця в багатьох рецептах: що додати
Дієта «30:30:30» допомагає скинути понад 6 кг на місяць: як вона працює
Білий рис. Як і картопля, білий рис має погану репутацію, тому що це очищений вуглевод. Однак він може бути ще одним джерелом резистентного крохмалю, корисного для кишківника Дієтологиня Ана Прутяну зазначила, що приготування і подальше охолодження рису збільшує вміст резистентного крохмалю, максимізуючи споживання клітковини. Це підтверджують дослідження.
Хрестоцвіті овочі (броколі, брюссельська капуста, білокачанна капуста, цвітна капуста, листова капуста, редис і ріпа). Дієтолог Алісса Смолен зазначила, що ці овочі також часто отримують погану репутацію, але ними також можна насолоджуватися з користю для здоров’я. Насправді, хрестоцвіті овочі багаті на клітковину, яка має вирішальне значення для підтримки здоров’я кишківника і живлення наших кишкових бактерій.
Шоколад. Темний шоколад містить поліфеноли, рослинні сполуки, які живлять корисні кишкові бактерії та допомагають зменшити запалення кишківника, зазначив Шах.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, яка їжа шкідлива для серця.