Авокадо в одну секунду він здається ще далеким від дозрівання, а в наступну — вже перезрілим.
Зберігання в холодильнику уповільнює процес дозрівання фрукта / фото ua.depositphotos.com
Авокадо — дуже примхливий фрукт, але й дуже смачний. Під час його купівлі важливо не переборщити з кількістю, адже занадто багато авокадо і мало часу, щоб насолодитися ними, призведе до того, що вони потемніють і стануть м’якими.
Видання Express пише, що є ефективний спосіб зберігання авокадо, який дає змогу запобігти швидкому порученню фрукта.
«Я десь прочитав, що якщо зберігати авокадо в холодильнику разом із лимоном, воно довше залишається свіжим, тому вирішив спробувати. Останню покупку я поклав у ящик для овочів у холодильнику. Майже шість тижнів потому, коли я готував буріто, я побачив їх і вирішив спробувати. Через трохи більше ніж п’ять тижнів вони були ідеально стиглими і всередині все ще яскраво-зеленими», — поділився секретом користувач соцмереж Джон Вілер.
Відео дня
Де краще зберігати авокадо
Кислоти, що містяться в лимонах, допомагають знизити pH авокадо і зменшити ферментативну активність, запобігаючи їхньому потемнінню. Зберігання в холодильнику уповільнює процес дозрівання. Найкраще зберігати в холодильнику стиглі або майже стиглі авокадо.
Однак авокадо слід зберігати на столі, де вони можуть дозріти при кімнатній температурі, перш ніж помістити їх у ящик холодильника з лимоном. Річ у тім, що якщо покласти незрілі авокадо в холодильник, то вони з часом дозріють, але їхня текстура і смак можуть погіршитися.
Раніше УНІАН писав, як зберігати авокадо максимально довго.