Цей шоколадний чизкейк порадує вас та ваших близьких.
Чизкейк — це чудовий десерт для святкового стола / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com
Різдвяні свята — це час, коли зазвичай готують одні й ті самі страви. Однак це не означає, що буде зайвим спробувати щось нове. Так, можна приготувати шоколадний чизкейк без випічки, додавши особливі ноти до свята.
«Побалуйте себе цим шоколадним чизкейком без випічки після особливої вечері. Незалежно від того, чи буде це новорічна ніч, чи день народження, це точно вразить», — зазначає BBC Good Food.
Для приготування вам знадобляться:
Відео дня
- вершкове масло — 75 г;
- пісочне печиво — 250 г;
- маскарпоне — 250 г;
- м’який сир — 300 г;
- цукрова пудра — 50 г;
- какао-порошок — 40 г;
- жирні вершки — 300 мл;
- карамель — 397 г;
- чорний шоколад — 50 г;
- шоколадний декор для прикрашання.
Для початку підготуємо форму. Змастіть маслом та вистеліть дно роз’ємної форми 20 см. Тепер перебийте печиво у крихту, додайте масло та знову збийте. Помістіть цю суміш у форму й міцно притисніть стаканом чи ложкою, щоб сформувати основу десерту. Поки робите начинку, помістіть форму у холодильник.
Акуратно перемішайте маскарпоне, сир, цукрову пудру і какао до однорідності. В окремій мисці збийте вершки до твердої консистенції і додайте до цієї суміші. Ложкою викладіть начинку на бісквітну основу і розрівняйте верх. Поверніть в холодильник ще на годину.
Карамель трохи розігрійте на сковорідці, вона має стати більш рідкою. Вилийте її на чизкейк та почекайте поки вона знову застигне. Шоколад розтопіть на водяній бані і збризніть ним карамель. Зверху прикрасьте шоколадним декором — це можуть бути зірочки або будь-які інші готові форми для прикрашання.
Охолодіть перед подачею. Потім обережно зніміть форму та підкладку й покладіть чизкейк на тарілку.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати на свята смачну та ніжну індичку у духовці.