Зберігання цибулі в неправильному місці може призвести до її псування завчасно.
Дізнайтеся, де у квартирі зберігати цибулю, щоб вона довго не псувалася / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com
Цибуля здатна залишатися свіжою досить довгий час. Але якщо зберігати її в неправильному місці, вона може або зіпсувати сусідні продукти, або сама швидко вкриється цвіллю, пише express.co.uk.
Кухарка і засновниця Real Balanced Сара Нельсон порадила, від яких продуктів слід зберігати цибулю подалі:
«Цибуля, картопля, банани та багато інших фруктів і овочів виділяють етиленовий газ, який прискорює процес дозрівання сусідніх продуктів. Зберігання їх окремо продовжить термін їхньої придатності».
Де краще зберігати цибулю — поради
Як пише видання, цибулю потрібно зберігати подалі від вологи і сильних запахів.
Відео дня
«Обов’язково тримайте цибулю подалі від коренеплодів, таких як морква, які чудово почуваються у вологих умовах. Замість цього зберігайте цибулю в сухому, добре провітрюваному місці на кухні», — ідеться в публікації.
Також фахівці радять зберігати цибулю в провітрюваному місці, тому важливо вийняти її з пластикової упаковки. Для того, щоб цибуля не вкрилася пліснявою або не стала м’якою, цибулю рекомендують зберігати в кошику, сітчастому мішку або навіть відкритому паперовому пакеті, які допоможуть зберегти овоч свіжим.
Читайте також:
Яєчні білки мають несподіваний вплив на здоров’я нирок, — експерт
Дієтологи назвали 5 найкращих чаїв, які регулюють цукор у крові
Який суп можна при діабеті: дієтологи назвали п’ять найкращих варіантів
«Контейнери або коробки забезпечують хорошу циркуляцію повітря, якщо вони не упаковані занадто щільно. Відстань також має вирішальне значення; достатній простір між цибулинами забезпечує вільну циркуляцію повітря, запобігаючи потенційним проблемам із вологістю. Це має вирішальне значення для запобігання накопиченню вологи, що призводить до цвілі та гниття», — пояснила Нельсон.
Крім того, цибулю важливо зберігати в темряві, оскільки яскраве світло може спровокувати проростання, що може призвести до проростання і втрати більшої частини її смаку.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як зберігати хліб, щоб він не черствів.