«Димчастий» шашлик: кухар Джеймі Олівер розкрив рецепт шпажки із куркою

Зірковий кухар пояснив, головний секрет — в маринаді.

Щоб приготувати духмяний шашлик на грилі, знадобиться кілька спецій, як у рецепті Джеймі Олівера / ua.depositphotos.com

Весна — традиційний сезон для приготування шашлика на природі й саме від «правильного» маринаду залежить, наскільки м’яким та духмяний вийде м’ясо.

Зірковий кухар з Британії Джеймі Олівер запропонував свій варіант трохи солодкого шашлика з курячого м’яса, який підійде як для приготування на мангалі, так і для домашніх умов — якщо маєте гриль чи фритюрницю. Що саме пропонує кухар, описав Express. 

Для курячого шашлика на грилі потрібно:

Відео дня

  • два зубчики часнику;
  • 3 шматочки імбиру;
  • 140 г натурального йогурту;
  • 60 мл томатної пасти;
  • оливкова олія (щоб збризнути м’ясо);
  • одна чайна ложка спеції гарам масала;
  • одна друга чайної ложки копченої паприки;
  • одна друга чайної ложки меленої куркуми;
  • чотири курячі грудки без шкірки;
  • два великі червоні перці;
  • дерев’яні шпажки (змочені у воді, щоб не підгоріли під час випікання).

Як приготувати шашлик:

  • Натріть на тертці часник та імбир, потім змішайте їх з йогуртом, томатною пастою, оливковою олією, гарам масала, копченою паприкою та меленою куркумою.
  • Тим часом покладіть 12 дерев’яних шпажок у велике деко з холодною водою, щоб вони змочилися — це допоможе їм не підгоріти.
  • Наріжте курячі грудки невеликими шматочками й додайте їх до маринаду, обов’язково приправивши дрібкою морської солі.
  • Накрийте курку кришкою і поставте в холодильник принаймні на дві години (найкраще на вісім годин, якщо у вас є час, щоб дати можливість м’ясу увібрати спеції).
  • Перед тим, як дістати курку з холодильника, займіться червоним перцем: розріжте овоч навпіл і видаліть насіння.
  • Наріжте великими шматками, схожими на курку, а потім нанизайте замариновану курку і шматочки перцю на просочені дерев’яні шпажки.
  • Розігрійте гриль до середньо-сильного вогню і збризніть шампури невеликою кількістю олії. Смажте шашлик на грилі від 10 до 15 хвилин, перевертаючи кожні дві хвилини, до золотистого кольору і повної готовності.
  • Подавайте шашлик самостійно або зі свіжим салатом, рисом чи теплими коржиками, йдеться в рецепті.

    Читайте також:

    Дієтологи розкрили, що буде з вашим тілом, якщо щодня їсти яйця

    «Поживний сніданок для працюючої дівчини»: що їла вранці Мерилін Монро

    Кава чи чай вранці: що може розповісти про вас цей вибір

    Бігова доріжка чи велотренажер: що краще використовувати для схуднення

    Ванільний торт в чашці — нове бачення на кекс від BBC

    Якщо любите готувати легкі кекси до чаю — варто звернути уваги «на новий погляд» щодо приготування ванільного торта від BBC. Видання влітку 2023 року опублікувало варіант випічки, який можна приготувати у звичайній чашці під мікрохвильовку. На все піде приблизно 5 хвилин: сам кекс буде пектися орієнтовно хвилину. Якщо цікавить такий міні-тортик — тут рецепт. 

    Джерело

    Рейтинг
    ( Пока оценок нет )
    PRO-KYIV.in.ua