Гордон Рамзі назвав 10 страв, які нізащо не їстиме, і ось чому

Цю їжу Рамзі вважає абсолютно жахливою.

Рамзі розповів, яку їжу ніколи не буде куштувати/ фото ua.depositphotos.com, Вікіпедія

Відомий шеф-кухар Гордон Рамзі відомий своїми різкими висловлюваннями на кухні. Якщо щось і виводить Рамзі з себе, то це несмачна їжа, і є кілька страв, які він вважає абсолютно жахливими і до яких він просто відмовляється наближатися, пише TastingTable.

Індичка у фритюрі

За словами шеф-кухаря, смаження у фритюрі — найгірший спосіб приготування птиці, оскільки фритюр — це рецепт «сухої індички», Рамзі каже, що запікання — його улюблений метод. Він цілком за те, щоб додати трав’яну олію, намазати під шкіру птаха, додати бекон зверху і подавати смажене м’ясо з вершковою курячою підливою.

Їжа в літаку

В інтерв’ю 2017 року Рамзі відкрито заявив про свою ненависть до їжі в літаку, пояснивши, що він завжди вважав за краще їсти перед польотом, ніж погоджуватися на кулінарні пропозиції авіакомпанії. «Я ні за що не буду їсти в літаку… Я десять років пропрацював в авіакомпаніях, тому знаю, де їжа була, куди вона відправляється і скільки часу минуло, перш ніж вона потрапила на борт», — сказав він. Рамзі, ймовірно, має на увазі масове виробництво страв, яке, як правило, відбувається на великих підприємствах неподалік аеропорту.

Відео дня

Суп з акулячих плавників

Ця страва особливо популярна в Гонконзі та Індонезії, і вважається, що її вживання забезпечує низку переваг для здоров’я: від поліпшення стану шкіри до зниження рівня холестерину і боротьби з раком.

Однак, коли Рамзі його спробував, він був абсолютно не вражений. «На смак нічякий», — сказав він, зазначивши, що бульйонну основу краще поєднувати з ароматнішим м’ясом, наприклад, з куркою, свинячою грудинкою або качкою.

Ананас на піці

За словами шеф-кухаря, «ананас не кладуть у піцу, чорт забирай!». Натомість він радить два класичні варіанти без ананаса — «Маргариту» і «Пепероні».

Готові страви

Коли Bon Appetit запитав Гордона Рамзі, чи є їжа, яку він би не став їсти, шеф-кухар відповів: «Будь-яка готова страва [заморожена]», додавши, що всі готові страви «на смак абсолютно однакові». Вони, безумовно, зручні, але часто містять багато солі, жиру і консервантів. Готові страви, як правило, мають нижчу поживну цінність порівняно зі свіжими аналогами.

Пересмажена їжа

Коли 2015 року Гордону Рамзі поставили запитання: «Чи є їжа, яку ви б навіть не спробували?», він сказав: «Єдине, що я вважаю неприпустимим… — це пересмажена їжа».

Шоколад з беконом

В епізоді 2017 року свого популярного шоу Hotel Hell він спробував десертну піцу, вкриту білим і темним шоколадом, нарізаною полуницею і беконом.

«Я ніколи в житті не бачив нічого більш до біса неапетитного, ніж десерт», — заявив він.

Суп дня

Коли журнал Town & Country запитав шеф-кухаря, що ніколи не слід замовляти в ресторані, він відповів: «Запитайте, яким був учорашній суп дня, перш ніж сьогоднішня спеціальна пропозиція. Можливо, це суп місяця».

Схоже, Рамзі натякав, що суп дня — це не зовсім свіжоприготована страва, як її рекламують. Багато ресторанів можуть подавати одну й ту саму порцію кілька днів поспіль.

Піна / Foam

Йдеться про пінисті кульки, які часто можна побачити на страві в стилі гурме. Це, по суті, рідини, насичені повітрям для надання їм легкої, пухирчастої текстури. Її часто готують із бульйонів, соусів або соків, стабілізованих жирною речовиною під назвою лецитин, яка допомагає піні зберігати форму.

Коли його запитали про кулінарні тренди, які, на його думку, не триватимуть довго, Рамзі ясно дав зрозуміти: «Я думаю, піну потрібно використовувати для гоління, а не для їжі. Тому що, коли піна потрапляє на тарілку, якщо тільки ви не з’їли її протягом 3-4 секунд, у підсумку вона має вигляд токсичної піни на застояному басейні».

Хаукарль

Хаукарль — ісландський делікатес, приготований із м’яса акули, яке залишають бродити під землею до 12 тижнів. Ця страва глибоко вкорінена в ісландській культурі, яка, як вважається, сходить до епохи вікінгів. М’ясо акули можна знайти в продуктових магазинах по всій країні.

Знімаючись в Ісландії для телесеріалу «Uncharted», Гордон Рамзі був досить сміливий, щоб скуштувати хаукарль, однак тієї ж години виплюнув усе і відмовився робити ще одну спробу його скуштувати.

Раніше фуд-блогерка Ерін Макдавелл відвідала ресторан Гордона Рамзі та розповіла, яку страву нізащо не буде там замовляти ще раз.

Джерело

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua