Яєчня-бовтанка стане смачнішою з несподіваним інгредієнтом: забудьте про молоко та олію

Приготувати таку яєчню насправді дуже просто, оскільки є один простий інгредієнт, який допомагає запобігти її підгорянню.

Цей рецепт вам точно сподобається / фото ua.depositphotos.com

Яєчня-бовтанка — один із найулюбленіших сніданків багатьох людей, але вона часто може виходити сухою і гумовою. Хтось може додавати молоко, думаючи, що більше вологи зробить її м’якою, але це одна з найгірших помилок у кулінарії.

Воно розбавляє смак, а зайва рідина руйнує структуру яєць, пише Express. У підсумку вони починають прилипати до сковорідки, перетворюючись на пересушену масу, яку не особливо приємно їсти. Однак, повністю відмовившись від молока, можна відкрити для себе дуже простий спосіб готувати повітряну яєчню-бовтанку: досить додати чайну ложку кукурудзяного крохмалю.

Це може прозвучати трохи дивно, але крохмаль працює як захисний бар’єр навколо білкових структур яєць, не даючи їм швидко пересохнути.

Відео дня

Повідомляється, що кукурудзяний крохмаль також ущільнює суміш, роблячи яєчню м’якою, з ніжною, майже заварною текстурою, і при цьому не потрібно додавати зайві жирні інгредієнти. Метод дуже простий, щойно ви його спробуєте, у вас завжди яєчня буде виходити кремовою і смачною, а не згорілою або водянистою.

Як приготувати більш повітряну яєчню-бовтанку

Для цього знадобляться такі інгредієнти2-3 яйця, 1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю, 1 чайна ложка несолоного вершкового масла, сіль і перець, 2 шматочки хліба для тостів.

Олію для смаження яєчні-бовтанки краще не використовувати, оскільки вона готує надто швидко і пересушує яйця. Вершкове масло дає більш насичений смак. Однак якщо ви хочете додати трохи молока або використати олію — це теж допустимо, головне не переборщити (достатньо приблизно чайної ложки).

Спочатку необхідно покласти хліб на суху сковороду. Коли один бік підрум’яниться, потрібно перевернути і намазати вже підсмажений бік олією.

Потім поставити плиту на мінімальний вогонь і готувати яєчну суміш. Для цього потрібно розбити яйця в ємність, додати крохмаль і трохи олії, перемішати. На цьому етапі можна влити трохи молока, якщо хочеться. Коли все готово до смаження, на пательню можна покласти шматочок вершкового масла, почекати, поки розтане, і вилити суміш.

Після чого потрібно одразу починати помішувати лопаткою, постійно піддягаючи з дна. Так маса не підгорає, а рівномірно прогрівається. Через дві хвилини яйця стають блискучими та майже схоплюються. У цей момент потрібно вимкнути вогонь і дати сковороді довести їх до ідеальної готовності.

Наприкінці потрібно посолити, поперчити і викласти яйця на гарячі тости з маслом.

Інші цікаві способи приготування яєць

Раніше УНІАН повідомляв, як зварити яйце пашот. Є простий і зрозумілий підхід до приготування, який буде абсолютно корисний кожній людині. У багатьох господинь виникає одна й та сама проблема — у киплячій воді вариться яєчна суміш, а яйце ніяк не набуває потрібної форми. Але є один інгредієнт, який відіграє вирішальну роль у цьому випадку.

Крім того, ми розповідали про приготування «швидкої та легкої» яєчні без сковороди за 3 хвилини. Про такий спосіб ви могли навіть не знати, тому рекомендуємо прочитати цей матеріал.

Джерело

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua