Розповідаємо, чим краще мити посуд — губкою чи щіткою, і чому губки в американців — рідкість.
Як американці миють посуд і чому не використовують губку / ua.depositphotos.com
Американський підхід до миття посуду дещо відрізняється від звичного нам. Практично в кожному домі американців є посудомийна машина, яка значно полегшує життя. Але навіть коли з’являється необхідність мити посуд вручну, то губки практично не використовуються. Чим і як американці миють посуд — розповідаємо нижче.
Чим краще мити посуд — губкою чи щіткою, і як це роблять у США
Як уже говорили, більшість американців користуються посудомийними машинами. Раковина з водою потрібна лише для розм’якшення прилиплих залишків їжі, після чого посуд відправляється в машину для миття.
Чому американці миють посуд перед тим, як покласти його в посудомийну машину? Власне, так роблять не тільки в Америці, і посуд не миють, а очищають від залишків їжі — без цього кроку посудомийна машина незабаром може просто вийти з ладу. Очищати посуд від залишків їжі якраз краще щіткою, а не губкою.
Відео дня
Миття посуду під проточною водою по одній тарілці в американців непопулярне — це занадто велика витрата води і мийного засобу. Натомість часто використовують метод із тазиком, наповненим мильною водою: спершу замочують і миють увесь посуд, а потім обполіскують його. Або ж можна часто зустріти дві раковини, одна з них і виконує роль того самого «тазика»:
- спочатку раковину наповнюють водою, додають мийний гель, занурюють і миють склянки;
- потім обполіскують гарячою водою з-під крана (або використовують таз із гарячою водою, яку змінюють);
- потім переходять до миття тарілок, починаючи з найчистіших, після — столових приборів;
- наприкінці миють каструлі та сковорідки.
Основний принцип — вимити спочатку найчистіші предмети, поступово переходячи до більш брудних. При цьому важливо ретельно очищати посуд перед миттям.
Читайте також:
Що робити, щоб менше пітніти влітку: відмовтеся від цих 7 продуктів
У чому вимочити печінку, якщо немає молока: цей спосіб господині тримають у секреті
Жир менше прилипатиме до плитки на кухні: ось чим потрібно її натерти
Замість губок американці використовують спеціальні щітки, вважаючи їх більш гігієнічними. Після ополіскування посуд не сушать відразу — його або залишають вологим, або викладають на рушник для висихання.
Раніше ми детально розповідали, чим потрібно мити посуд і чому не можна робити це губкою.