Як дізнатися, що оливкова мало зіпсувалася: експерти назвали важливі ознаки

Так, оливкова олія може зіпсуватися, якщо її неправильно зберігати.

Визначити, чи зіпсувалася оливкова олія, дуже легко / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Pixabay

Як дізнатися, чи зіпсувалася оливкова олія? Так-так, це відбувається не дуже часто, але оливкова олія може зіпсуватися або просто бути неякісною. Про це виданню Southern Living розповіли директорка з постачання в Brightland Майя Гіршбейн і дипломований дієтолог Челсі Едвардс.

За їхніми словами, найкращий спосіб дізнатися, чи зіпсувалася ваша оливкова олія, — це понюхати і спробувати.

«Оливкова олія має пахнути свіжістю і трав’янистим ароматом, що нагадує сад. Якщо ваша оливкова олія зіпсувалася, у неї буде восковий, схожий на олівець, присмак. Найпростіший запах — запах пластиліну. Зазвичай це результат неправильного зберігання і впливу шкідливого світла, тепла або повітря», — каже Гіршбейн.

Відео дня

За її словами, оливкова олія може досить швидко зіпсуватися вдома, якщо на неї потрапляє багато світла чи тепла.

Читайте також:

Чому гарбузове насіння є корисним та як його правильно їсти: поради експертів

Що треба їсти, щоб впав холестерин: дієтологи назвали смачний і корисний десерт

Яка олія безпечна для жарки: названо 5 найкращих

Водночас Гіршбейн запевняє, що оливкову олію завжди безпечно вживати, навіть якщо вона не найсвіжіша.

Як довго зберігається оливкова олія?

Як пише видання, запечатана олія в пляшці може зберігатися до двох років з моменту розливу. А ось після відкриття олію слід використовувати протягом трьох-шести місяців.

Як зберігати оливкову олію — порада експерта

Гіршбейн каже, що в ідеалі пляшка для оливкової олії має бути скляною і з захистом від ультрафіолету. Також можна використовувати пляшки з нержавіючої сталі — вони відмінно захищають олію від світла і повітря.

Зберігати оливкову олію потрібно в прохолодному темному місці. Ідеальна температура — від 57 до 70 градусів за Фаренгейтом (+14…+21 градус за Цельсієм — УНІАН).

Також експерт радить щільно закривати пляшку після кожного використання, щоб запобігти окисленню.

Нагадаємо, раніше дієтолог розповіла, чи варто купувати оливкову олію холодного віджиму.

Джерело

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua