Правильне зберігання — ключ до збереження свіжості продуктів.
Щоб максимально зберегти свіжість яєць, зберігайте їх в оригінальній упаковці / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com
Експертка з безпеки харчових продуктів Закарі Картрайт розповіла все, що потрібно знати про правильне зберігання яєць, пише cnet.com.
«Яйця — це джерело білка, що робить їх основним продуктом у багатьох дієтах. Вони не тільки багаті поживними речовинами, а й універсальні та прості в приготуванні. Якщо ви запасаєтеся, правильне зберігання — ключ до збереження їхньої свіжості якомога довше», — йдеться в публікації.
Як довго зберігаються яйця в холодильнику
За даними Міністерства сільського господарства США, при зберіганні в холодильнику яйця зазвичай залишаються придатними для вживання протягом трьох-п’яти тижнів.
Відео дня
«Вони часто залишаються безпечними для вживання в їжу протягом тижня або двох після цієї дати», — підтвердила експертка.
За її словами, щоб максимально зберегти свіжість яєць, зберігайте їх в оригінальному пакуванні та в найхолоднішій частині холодильника, а не на дверцятах, оскільки там температура коливається.
Читайте також:
Дуже смачна паста карбонара як у ресторані: шеф-кухар поділився простим рецептом
6 «поганих» продуктів, які слід їсти для здоров’я серця
Як відрізнити варене яйце від сирого: експертка назвала 3 трюки, які працюють безвідмовно
Експертка додала, що термін придатності яєць — це «рекомендація, а не суворе правило» — яйця часто залишаються придатними протягом одного-двох тижнів після дати, зазначеної на упаковці, якщо вони зберігалися в холодильнику.
Що стосується приготованих яєць, то, за даними Міністерства сільського господарства США, вони залишаються придатними для зберігання в холодильнику близько тижня.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як найкраще зберігати курячі яйця, щоб залишалися свіжими цілий рік.