Прийом зі шпажкою або зубочисткою не гарантує точного результату.
Кондитерка розповіла як перевірити готовність бісквіту зі 100-відсотковим результатом / фото ua.depositphotos.com
Під час випікання бісквіта для того, щоб перевірити його готовність, більшість людей використовують прийом зі шпажкою або зубочисткою — протикають бісквіт і дивляться, чи не залишилося на шпажці сирого тіста. Якщо його немає — то бісквіт має бути готовий.
Однак, пише Miiror, відомий кондитер Мері Беррі застерігає від використання такого прийому, оскільки, за її словами, у підсумку ви ризикуєте отримати недопечений бісквіт. Замість цього вона пропонує просте правило, яке ніколи її не підводило.
Вона стверджує, що не потрібно покладатися виключно на чисту зубочистку, щоб судити про те, чи готова випічка. Головним показником, за її словами, є колір.
Відео дня
«Якщо пиріг не золотистого кольору, він не пропікся», — додала вона.
Мері також рекомендує «візуально оглянути бісквіт», а потім злегка натиснути на нього, щоб побачити, чи не пружинить він. Якщо бісквіт виглядає готовим і має правильну текстуру, ви можете тричі перевірити його за допомогою методу зубочистки, але ніколи не покладайтеся тільки на це.
Вона також радить під час випікання обирати середню полицю для рівної поверхні бісквіта. Як пояснила кондитерка, торти, розміщені на верхній полиці, можуть утворювати пік або навіть тверду скоринку, яка може підгоріти.
Раніше Мері Беррі поділилася рецептом смачнючого шоколадного бісквіта з ніжним мусом, який стане справжньою окрасою різдвяного столу.