Як правильно приготувати стейк з лосося: експерт назвав найкращий метод

За словами фахівця, варто використовувати під час приготування цей метод, адже інші способи можуть пересушити рибу.

Завдяки таким порадам лосось вийде дуже смачним та м’яким / фото pixabay

Якщо ви хочете приготувати лосось якнайкраще, то повільне запікання є чудовим способом. Про це пише martha stewart.

Такий метод запікання є ідеальним як для початківців, так і досвідчених домашніх кухарів. 

«Прості смаки чудово поєднуються з цим простим методом приготування, який залишає більше часу на планування та підготовку решти меню. Це може зайняти на кілька хвилин більше, ніж приготування на плиті або грилі, але метод повільного готування на повільному вогні виграє в усіх інших відношеннях», — додали у матеріалі.

Відео дня

Що означає повільне випікання?

Термін «повільне запікання» часто використовується, коли йдеться про рецепт тушкованої грудинки або свинини. Це пояснюється тим, що ці жорсткі шматки м’яса необхідно готувати впродовж декількох годин, аби вони стали м’якими, однак це можна зробити лише при низькій температурі. 

«Високі температури протягом тривалого часу призведуть до пересмажування м’яса, а також до його нерівномірного прожарювання. Цю ж теорію можна застосувати і до риби, зокрема лосося. Лосось має чітку текстуру і досить м’ясистий. Текстура значно відрізняється між дикою та вирощеною рибою. Дикий лосось, як правило, має більш тверду текстуру і більш пісну м’якуш, що робить його схильним до висихання. Саме тут і з’являється техніка повільного запікання», — пояснили у martha stewart.

Які переваги має повільне випікання?

Як розповів консультант з питань харчування та письменник Браян Куок Ле, відбувається багато процесів, коли лосось запікається на низькій температурі. 

«Коли лосось готується повільно при низькій температурі, його м’язові волокна м’яко денатуруються (порушують молекулярну конформацію) без агресивного скорочення, що дозволяє волозі залишатися всередині», — пояснив експерт.

За його словами, цей метод не тільки допомагає зберегти природні жири риби, а й надає м’яку та делікатну текстуру. 

«Найбільш очевидна відмінність між повільним запіканням лосося та іншими методами — це текстура. Лосось, який був повільно запечений, буде набагато м’якшим і оксамитовим на смак, ніж сухіша, більш луската консистенція, яку ви часто отримуєте при вищих температурах», — додав Ле.

Експерт наголосив, що такі методи, як гриль або запікання на високому вогні, здебільшого дають твердішу текстуру та часто розкривають глибокий, карамелізований смак завдяки підрум’яненню. 

«Така інтенсивність також може бути ціною втрати вологи та нерівномірної просмаженості, особливо в товстих шматках», — зауважив Ле.

Фахівець підкреслив, що саме повільне та низьку приготування дозволяє уникнути цих недоліків.

Читайте також:

Що їсти, щоб серце було здорове: названо 10 фруктів, у яких найменше цукру

Як найкраще готувати яйця: розкрито найбільш «корисний» спосіб

Топ-6 предметів на кухні, які варто змінювати частіше, ніж ви думаєте

Як ще можна приготувати лосось?

Раніше шеф-кухар поділився улюбленим рецептом лосося відомого актора Річарда Гіра. Зазначається, що родзинкою цього рецепту є приготування коричневого соусу з вершкового масла.

Також стало відомо, як зробити лосось у 10 разів смачнішим за японським способом. Йдеться про страву сьодзаке, яка готується з лосося і солі з додаванням саке для очищення риби. 

Джерело

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua