За словами експертів, якщо додати до торта ще один інгредієнт, то він матиме чудовий та незвичайний смак.
За цим рецептом торт вийде вологим та буде танути в роті / фото ua.depositphotos.com
Морквяний торт є одним із найскладніших у приготуванні, адже якщо допустити одну помилку, то він вже буде не таким смачним. Водночас пекарка Джейн Данн поділилася ідеальним рецептом морквяного торта, завдяки чому він ніколи не буде сухим. Про це пише Фібі Корніш для видання Express.
За словами Фібі, вона трохи змінила рецепт від Данн та додала трохи апельсинової цедри, завдяки чому смак морквяного торта кардинально змінився.
«Сильний, пікантний аромат і натуральні олії зі шкірки проступають у готовому пирозі. Я також замінила мелений імбир на тертий корінь імбиру, який має тонкий, але схожий з апельсином ефект», — зазначила Корніш.
Відео дня
Також вона наголосила, що у поєднанні з соняшниковою олією змінилася структура пирога, адже тісто стало густим та вологим, а не водянистим.
Інгредієнти:
- 225 мл соняшникової олії;
- 5 середніх яєць;
- 275 г світло-коричневого цукру;
- 300 г тертої моркви;
- 100 г родзинок за бажанням;
- цедра одного апельсина;
- 275 г борошна вищого ґатунку;
- 1,5 ч.л. харчової соди;
- 2 ч.л. суміші спецій;
- 1 ч.л. меленого імбиру (або свіжого тертого імбиру);
- 1 ч. л. меленої кориці.
Для глазурі:
- 125 г вершкового масла;
- 250 г цукрової пудри;
- 1 ч. л. ванільного екстракту;
- 1 ст.л. молока.
Спосіб приготування
Розігрійте духовку до 180 °C. Після чого змастіть дві форми для коржів та вистеліть їх пергаментним папером.
Почистьте та натріть моркву. У великій мисці змішайте соняшникову олію та яйця, а також додайте цукор. Після чого додайте терту моркву, родзинки та апельсинову цедру й перемішайте. Потім додайте борошно, соду, суміш спецій, імбир, корицю та перемішайте.
Далі вилийте суміш у підготовлені форми та запікайте близько 40 хвилин до повної готовності. Перед тим, як вийняти їх з духовки, перевірте шпажкою, чи чиста середина.
Також Фібі радить завжди залишати коржі повністю охолонути до того, як виймати їх з форми.
Для глазурі змішайте вершкове масло з цукровою пудрою до світлої густої маси, а потім додайте ванільний екстракт. Потім додайте молоко. Якщо глазур загусла, то нанесіть її на остиглі коржі.
«Зверху можна додати трохи апельсинової цедри або лимонної чи лаймової, якщо ви віддаєте перевагу більш кислуватому, пікантному смаку. Маленькі морквяні прикраси також стануть чудовим завершальним штрихом», — запевнила автор матеріалу.
Читайте також:
Що не так на картинці: чи встигнете ви знайти помилку за 5 секунд?
Які коти найдружелюбніші: названо 12 найкращих порід
Коли вранці можна пити каву: вчені знайшли відповідь
Інші смачні рецепти
Раніше шеф-кухар пояснив, як приготувати яйце-пашот. За його словами, додавання одного інгредієнта перед приготуванням може допомогти зберегти йому форму та вийти ідеальним.
Також досвідчений кулінар Мері Беррі поділилася смачним рецептом пирога з ревенем. Вона розповіла, що її мама готувала цей пиріг на тарілці як частування, наповнений фруктами та солодким пісочним тістом.