Яєчня, приготовлена в мікрохвильовці, не менш смачна, ніж та, що смажилася на сковороді, до того ж вона корисніша, бо у ній менше жиру.
Яєчня, приготовлена у мікрохвильовці, не менш смачна, ніж зі сковороди / фото pxhere.com
Яєчня — страва, можливо, й не найкорисніша, але смачна й багата на білок. Виявляється, готувати її можна й без сковороди, пише Express.
Посмажити яйце можна і в мікрохвильовій печі, причому на це вам потрібно часу менше ніж хвилину. Ще одна перевага цього способу приготування — менша кількість використаного жиру, а отже, нижча калорійність. До того ж на кухні не буде диму. Тому, зазначається, приготування яєчні у мікрохвильовці — це простіше, швидше, корисніше, але не менш смачно, як на сковороді.
Приготувати яєчню в мікрохвильовій печі надзвичайно легко. Спочатку збризніть олією тарілку для мікрохвильовки або іншу форму, розбийте туди яйце. Візьміть ніж і обережно проколіть жовток (не настільки, щоб він розлився). Поставте форму в мікрохвильову піч на високу потужність на 30 секунд.
Відео дня
Залиште яйце у мікрохвильовці ще на одну хвилину, потім перевірте його готовність. Якщо ви любите, щоб воно було більш просмаженим, можете увімкнути піч ще на 10 секунд.
Читайте також:
8 фруктів, які допоможуть знизити тиск
Для чого потрібні кільця на банках з газованою водою: секрет, про який мало хто знає
Як відіпрати старі плями від дезодоранту: вам допоможуть ці народні та магазинні засоби
Інші рецепти приготування яєць
Раніше УНІАН розповідав, як готувати ідеальні яйця пашот. Троє кухарів, яким задали це питання, назвали одну головну умову: правильна температура води. Вони зазначили, щонайважливіше при готуванні яєць цим способом — не пропустити той момент, коли вода вже починає закипати, але ще не кипить. Саме тоді потрібно занурювати яйце у воду.
Також ми писали, як смажити яйця, щоб були смачні й не підгоріли. Кухарка та засновниця Fat Girl Hedonist Карі Гарсія стверджує, що для того, аби яєчня на сковороді вийшла смачнішою, її потрібно приготувати зі столовою ложкою води. Воду на сковороду слід лити в той момент, коли білки будуть готові приблизно на 80 відсотків.