Як варити пельмені, щоб вони не розривалися: поради досвідчених господинь

Якщо дотримуватися певних правил, пельмені завжди буду цілими.

Правильно зварені пельмені залишаться цілими / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Пельмені — це хороший варіант домашнього фастфуду. Їхнє приготування не забирає багато часу, але при цьому ситної страви вистачить на всю сім’ю. Водночас майже в кожного хоч раз траплялася одна й та сама неприємність, коли пельмені рвалися просто під час варіння.

Чому лопається тісто під час варіння пельменів і як цьому запобігти — далі в матеріалі.

Чому тісто на пельмені розварюється

Існує безліч причин, через які це може відбуватися. По-перше, так часто відбувається з дешевими продуктами. Для них використовують менш якісну сировину, а іноді вони недобросовісно зліплені.

Відео дня

Інші причини криються в тому, як людина варить пельмені. Так, їх не можна кидати в холодну воду і повільно нагрівати. За цей час вони можуть злипнутися.

Пельмені не можна постійно перемішувати. Це може призвести до механічного пошкодження. У цьому разі порвуться навіть ті, які не повинні були. Наступна помилка пов’язана з тим, що люди закидають у каструлю забагато пельменів, і їм не вистачає місця.

Крім того, їх не можна занадто довго варити. Якщо тісто надто наситити водою, воно змінить смак і консистенцію. Переварене тісто стає пухким і легко рветься.

Якщо ж така проблема виникає із саморобними пельменями, то варто звернути увагу на рецепт тіста. Можливо, воно недостатньо еластичне або просто не підходить для цієї страви.

Ще одним недооціненим нюансом є розкочування тіста. Потрібно розкочувати так, щоб скрізь була однакова товщина, і уникати занадто тонких місць.

Як зробити так, щоб пельмені не розвалювалися

Розібравшись, чому пельмені розвалюються під час варіння, розглянемо, як цього уникнути. Важливо запам’ятати кілька правил, щоб досягти найкращого результату.

Для початку правильно виберіть каструлю. Щоб приготувати кілограм пельменів, потрібно взяти близько чотирьох літрів води. Доводимо рідину до кипіння, а потім додаємо столову ложку рослинної олії.

Читайте також:

Чи у всіх котів білі вуса: експерти розповіли, від чого залежить колір

Хитрий трюк із цибулею, про який ви хотіли б знати раніше: так її мало хто готував

Як видалити пляму від крові: 5 простих дієвих способів

Наступний обов’язковий крок — посолити воду. Це не тільки поліпшить смак пельменів, а й не дасть їм злипатися. На літр води всипаємо чайну ложку солі. Також додаємо лавровий лист і перець горошком. Пельмені опускаємо в каструлю по одному.

Важливо акуратно періодично помішувати, інакше пельмені можуть прилипнути до дна або боків каструлі. Не давайте їм сильно кипіти. Коли пельмені спливуть, зменшуємо вогонь до середнього і готуємо протягом зазначеного на упаковці часу. Не перетримуйте їх, а одразу обережно діставайте шумівкою. Якщо тісто набрякне від води, воно втратить смак і еластичність.

Джерело

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua