Як зварити ідеальне яйце: шеф-кухар Блюменталь поділився експертною формулою

Його метод дозволяє приготувати яйце з шовковою структурою і яке тане у роті.

Ідеальні яйця як у шефа можна отримати на власній кухні / колаж УНІАН, фото pixabay.com

Яйця можна приготувати багатьма способами, навіть якщо вам потрібен варений продукт. Шеф-кухар Хестон  Блюменталь поділився своєю експертною формулою, за якою можна приготувати ідеальне варене яйце.

«Для мене яйце якраз підходить, коли жовток теплий і рідкий, загорнуте в ковдру з яєчного білка, який щойно затвердів… Коли білок не схожий на слиз (це означає, що він не готовий) і не твердий, він шовкове і тане в роті», — цитує слова кулінара Express.   

Оскільки кожна секунда має значення у приготуванні яєць, Блюменталь радить взагалі їх не варити у звичному розумінні. Його спосіб дозволяє змінити текстуру жовтків та білків досить повільно завдяки кращому контролю температури. Як це зробити:

Відео дня

  • У невелику каструльку обережно опустіть яйця.
  • Заповніть водою так, аби вона ледве покривала продукт і «ні міліметром більше».
  • Поставте каструлю на максимальний вогонь, закрийте кришкою і доведіть воду до кипіння.
  • Одразу після того, як рідина почне пузиритися, зніміть каструлю з вогню.

Залиште яйця готуватися у цій гарячій воді рівно шість хвилин. Це потрібно, що отримати ідеально приготовлений продукт. Як відомо, щоб зупинити процес і не дати яйцям продовжити готуватись за рахунок власної температури, їх потрібно покласти у воду з льодом.

Інші поради кухарів щодо яєць

Раніше УНІАН розповідав, що існує французька техніка, яка допоможе отримати кремову та однорідну текстуру. Ключ до отримання ідеальних яєць — зменшити вогонь і дати їм трохи більше часу.

Джеймі Олівер розкрив найпоширеніші помилки в приготуванні омлету.

Джерело

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua