Яка користь від тунця: відповідь експертів

Ця недорога риба багата на високоякісний білок і корисні для серця омега-3 жирні кислоти.

Консервований тунець — користь дешевого продукту / фото ua.depositphotos.com

Тунець — це продукт, який часто можна знайти в холодильнику. Ця риба легко вписується в будь-який раціон завдяки своїй універсальності.

Видання Eating Well пише, що тунець багатий на високоякісний білок, омега-3 жирні кислоти, вітаміни та мінерали.

«Тунець входить до мого списку найбільш поживних продуктів. Крім того, консервований тунець дуже універсальний, зручний і швидко готується, що робить його простим і смачним способом отримати поживну їжу», — говорить дієтологиня Джен Шейнман.

Відео дня

Для чого корисно їсти тунця

Поліпшення здоров’я серця

Американська асоціація кардіологів рекомендує вживати дві порції риби на тиждень, особливо жирної риби, тому що вона містить омега-3 жирні кислоти, які пов’язані зі зниженням запалення, кров’яного тиску і тригліцеридів. Зі свого боку, вони можуть знизити ризик серцевих захворювань та інсульту. Крім того, тунець містить мало насичених жирів, які можуть підвищувати рівень «поганого» холестерину.

Метааналіз показав, що вживання більшої кількості риби знижує ризик серцевих захворювань. Для цього необхідно 60 грамів риби на день.

Покращує здоров’я очей

Дослідження показали зв’язок між дієтою з низьким вмістом жирних кислот омега-3, особливо докозагексаєнової кислоти (ДГК), і руйнуванням сітківки. Це може призвести до таких проблем, як вікова макулярна дегенерація, яка є частою причиною втрати зору в літніх людей.

Зменшує запалення

Вживання в їжу більшої кількості продуктів, багатих на омега-3, може запобігти або контролювати хронічне запалення. Крім того, тунець є хорошим джерелом вітаміну D, який допомагає імунній системі виробляти більше протизапальних і менше прозапальних речовин.

Допомагає довше залишатися ситим

Білок, що міститься в тунці, допомагає довше зберігати відчуття ситості. Він сприяє повільному і стабільному підвищенню рівня цукру в крові, що забезпечує стабільний рівень енергії. При цьому тунець досить низькокалорійний.

Запобігає дефіциту вітаміну D

У 3 унціях консервованого білого тунця, а це 85 грам, міститься 68 МО, або 11% добової норми вітаміну D, який важливий для здоров’я кісток, боротьби із запаленнями, метаболізму цукру в крові та іншого.10

Покращує настрій

«Тунець — потужний продукт для підтримання психічного здоров’я завдяки високому вмісту омега-3 (EPA і DHA), а також вітаміну D, які допомагають зменшити запалення мозку, регулювати емоції та покращити передачу гормонів, пов’язаних із настроєм, таких як серотонін», — каже дієтологиня.

Дослідження показують, що включення добавок омега-3 і вітаміну D в лікування депресії покращує результати. Дослідження також показують, що низький рівень вітаміну D пов’язаний із вищим рівнем тривожності та депресії.

«Тунець — чудове джерело протизапальних жирних кислот омега-3 і важливих поживних речовин, таких як йод, селен, вітамін B12 і вітамін D», — каже Шейнман.

Чому не рекомендується їсти тунця

Тунець, як правило, здоровий та безпечний продукт, але він містить ртуть.

«Вагітні, жінки, які годують грудьми або планують вагітність, повинні бути обережними з тунцем через вміст у ньому ртуті», — каже Шейнман.

Занадто велика кількість ртуті може завдати шкоди розвитку мозку і нервової системи немовлят і дітей.

Також консервований тунець може містити багато натрію, що може сприяти підвищенню артеріального тиску.

Раніше УНІАН писав, що дієтологи назвали 5 причин їсти більше рибних консервів.

Джерело

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua