Які напої можуть покращити здоров’я вашого кишківника: дієтологи назвали топ-9

Ці напої стануть корисним доповненням до вашого здоров’я.

Зокрема до переліку увійшли комбуча, буряковий сік та імбирний чай / колаж УНІАН, фото Вікіпедія, pexels

Здоровий кишківник — це не лише відсутність проблем зі шлунком, він також пов’язаний з кращим травленням, сильнішою імунною системою та навіть потенційно покращує настрій. Проте, як виявилося, справа не лише в їжі, яку ви споживаєте, а й у тому, що ви п’єте. Тому видання health назвало 10 найкращих напоїв для кишківника, які допоможуть вам досягти здоровішого та щасливішого мікробіому. 

Кефір

«Кефір — це ферментований молочний продукт, який виготовляється шляхом двох видів ферментації: ферментації цукру за допомогою молочного цукру, відомого як лактоза (молочнокисла ферментація), та ферментації дріжджів за допомогою кефірних зерен (спиртової ферментації)», — розповів зареєстрований дієтолог Тобі Амідор.

Під час ферментації утворюються біоактивні сполуки, такі як кефіран, біоактивні пептиди та органічні кислоти. Зокрема дослідження підтверджують, що ці сполуки можуть сприяти здатності кефіру боротися зі шкідливими мікробами в кишківнику та інших частинах організму. 

Відео дня

Комбуча

Комбуча є газованим ферментованим чаєм, що містить живі пробіотики, які можуть покращити мікробіом кишківника. Також комбуча багата на антиоксиданти, які допомагають боротися із запаленнями. 

Буряковий сік

Буряковий сік багатий на харчові нітрати, які покращують кровообіг, в тому числі в травному тракті. 

«Буряковий сік також містить поліфеноли, клітковину та сполуки, такі як бетаїн, які сприяють поліпшенню травлення та здоров’я печінки — всі ці речовини відіграють важливу роль у підтримці здоров’я кишківника. Порада від професіонала: якщо вам не подобається землистий смак, спробуйте змішати сік буряка зі свіжим апельсиновим або яблучним соком, щоб підсолодити напій», — радять у health.

Джун

Джун — це ферментований напій, який виготовлений із зеленого чаю та сирого меду. Він багатий на живі пробіотики, які допомагають підтримувати різноманітний мікробіом та здоров’я кишківника, запевнила дієтолог Семмі Петерсон. 

«На відміну від звичайної комбучі, джун часто має більш м’який смак і легше перетравлюється завдяки нижчій кислотності та ферментації на основі меду, що може бути простішим для людей з чутливим травленням», — додають у матеріалі.

Сливовий сік

100% сливовий сік містить 4 грами клітковини в кожній порції, що є головним для здоров’я травної системи. Також було доведено, що вживання чорносливового соку запобігає та полегшує запори завдяки вмісту клітковини та сорбітолу. 

Імбирний чай

Імбирний чай підтримує здоров’я кишківника, стимулюючи травлення та сприяючи моториці, що допомагає регулювати щоденні випорожнення. 

«Його природні протизапальні та вітрогінні властивості також заспокоюють травний тракт і зменшують здуття живота, що робить його чудовим варіантом для підтримки здоров’я кишечника», — каже фахівець Вітні Стюарт.

Напій з яблучного оцту

Цей напій спочатку може здатися не дуже привабливим, однак він містить оцтову кислоту, яка підтримує травні ферменти та сприяє розщепленню їжі. 

«Змішаний з водою і невеликою кількістю меду, він також допомагає регулювати кислотність шлунка, створюючи середовище, в якому процвітають корисні бактерії», — пояснюють у health.

М’ятний чай

М’ятний чай є класичним заспокійливим напоєм, який може стати справжнім чудо-засобом для вашого шлунка. Зокрема він може допомогти при синдромі подразненого кишківника, нетравленні та здутті живота. 

Також його освіжаючий смак робить чай ідеальним напоєм після їжі, аби заспокоїти шлунок та зберегти легкість. 

Латте з куркумою

Латте з куркумою чудово підходить для здоров’я кишківника. Куркума має потужну сполуку під назвою куркумін, яка відома своїми протизапальними та антиоксидантними властивостями. 

Також цей напій легко приготувати вдома, використовуючи куркуму в порошку, молоко та спеції, такі як кориця або імбир. 

Інші поради дієтологів

Раніше дієтолог назвала 9 суперкорисних продуктів до сніданку, які спалюють жир на животі. За її словами, до цього переліку увійшли курячі яйця, несолодкий грецький йогурт, вівсяні пластівці, авокадо, чорниці, насіння чіа, ковбаса з індички, протеїновий порошок з низьким вмістом цукру та кисломолочний сир. 

Також інший дієтолог пояснила, як позбутися жиру на животі за 30 днів. Зокрема вона розповіла про 8 закусок, які потрібно поєднувати з дієтою з контрольованою калорійністю та планом фізичних вправ. 

Джерело

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua