З цим простим рецептом від шеф-кухаря ви зможете щоразу смажити яйця бездоганно.
Як посмажити яєчню — порада / фото freepik.com
Смажені яйця — одна з найпростіших і найбазовіших страв, які має вміти готувати кожен. Однак, як пише Express, приготувати яйце ідеально не так просто — воно може легко пересмажитися.
Класично навчений шеф-кухар Біллі Парізі поділився, як зробити ідеальну яєчню всього за одну хвилину. Він підкреслив, що головний секрет — це правильна температура. За словами Біллі, він використовує сковороду середнього розміру, яка добре прогрівається.
Спочатку потрібно розбити яйце в миску і переконатися, що в ньому немає шкаралупи. Потім додати трохи жиру в невелику антипригарну сковорідку і розігріти її на слабкому або середньому вогні близько хвилини.
Відео дня
За словами шефа, серед кулінарів часто сперечаються, що краще — вершкове масло чи рослинна олія. «Вершкове масло нагрівається швидше і може підгорати, але надає яйцям насиченого смаку. Рослинна олія ж має вищу температуру димлення і дає змогу готувати на низькому вогні, зберігаючи білок ідеально білим», — пояснив Парізі.
Читайте також:
Що корисніше — мед чи цукор: дієтологи поставили крапку в суперечці
Рослинна олія все псує: експерти розповіли, як смачніше смажити яєчню
Як спекти смачний яблучний пиріг із корицею: рецепт з найдоступніших інгредієнтів
Він додав, що його улюблені варіанти жиру — рослинна олія, несолоне вершкове масло і топлений жир із бекону.
Коли пательня розігрілася, потрібно вилити яйце на пательню і смажити до бажаного ступеня готовності: одну хвилину на середньому вогні або дві — на слабкому. Наприкінці посолити, поперчити і подавати на стіл.
Нагадаємо, раніше УНІАН розповідав, як можна посмажити яйця без олії.