Їх роблять навіть досвідчені господині: 6 помилок, які зіпсують вашу випічку

Завжди довіряйте лише перевіреним рецептам.

Є кілька шкідливих звичок, які напевно зіпсують вашу випічку / фото ua.depositphotos.com

Для багатьох людей випічка — це спосіб розслабитися і приготувати щось смачненьке, чим поділитися з друзями та родиною. Але іноді, навіть якщо ви повністю дотримуєтесь перевіреного рецепту, ваш торт або печиво не вдаються.

Портал Eating Well наводить шість шкідливих звичок, які заважають вам приготувати ідеальну випічку.

1. Ви покладаєтесь на час випікання, а не на візуальний індикатор

При написанні рецепта завжди вказується час і візуальний індикатор, щоб ви знали, коли страва готова. Оскільки всі духовки працюють трохи по-різному, тому краще покладатися на візуальний індикатор, а не просто на час.

Відео дня

2. Ви не додаєте сіль у випічку

Може здатися дивним додавати сіль у щось солодке, але сіль підсилює смак їжі та врівноважує солодкість. Якщо у вашому рецепті немає солі, почніть з щіпки і подивіться, чи достатньо її.

3. Використання форми для випічки неправильного розміру.

Добре написаний рецепт точно підкаже, який розмір форми для випічки слід використовувати. Якщо у вас немає саме такої форми, ваша випічка, швидше за все, буде виглядати інакше, ніж задумано за рецептом.

4. Неправильна температура масла.

Деякі рецепти вимагають, щоб масло було або розм’якшене до кімнатної температури, або було холодним. Розм’якшене вершкове масло дозволяє плавно змішувати його з іншими інгредієнтами, часто з цукром. Але якщо ви робите тісто для печива, вам потрібно використовувати холодне вершкове масло, щоб тісто було крихким.

5. Ви неправильно відміряєте борошно

Професійні пекарі завжди відміряють борошно за вагою. Це тому, що склянка борошна, виміряна мірною склянкою, може бути різною щоразу, коли ви її наповнюєте.

6. Використання замін, які не працюють

Ми всі були в такій ситуації: ви починаєте готувати рецепт, але вам не вистачає одного інгредієнта. Іноді у вас є заміна, яка дає дуже схожий результат, наприклад, використання йогурту замість сметани. Але в інших випадках у вас немає нічого близького до того, що вказано в рецепті, або ви намагаєтеся взагалі виключити цей інгредієнт. Можливо, рецепт спрацює. А якщо ні, то це не вина рецепту. Обов’язково використовуйте заміни лише за необхідності, якщо ви не хочете, щоб рецепт не вдався.

Раніше УНІАН розповідав, для чого потрібно просівати борошно для випічки і що буде, якщо цього не робити.

Джерело

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua