Найпухкіший у світі: відомий кулінар поділилася неймовірним рецептом торта «Вікторія»

Торт-бісквіт «Вікторія» підійде для будь-якого свята або події.

Торт «Вікторія» є дуже легким у приготуванні / фото Вікіпедія

Відомому британському кулінару Мері Беррі 24 березня виповнилося 90 років. Тому це гарна причина, аби приготувати класичний британський торт-бісквіт «Вікторія» за її рецептом, пише Express. 

Інгредієнти для бісквіту:

  • 225 г маргарину, прямо з холодильника, плюс додатково для змащування;
  • 225 г цукрової пудри;
  • 4 яйця;
  • 225 г борошна швидкого підйому;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Інгредієнти для начинки та оздоблення:

  • 370 г полуничного джему;
  • 300 мл подвійних вершків, збитих;
  • трохи цукрової пудри для посипання.

Спосіб приготування

Розігрійте духовку до 180 °C. Злегка змастіть дві форми для бісквітів глибиною 20 см з вільним дном та вистеліть його пергаментним папером. 

Додайте інгредієнти для бісквіта у велику миску та перемішайте міксером до отримання однорідної маси світлого кольору. 

Відео дня

«Розподіліть суміш по формах і вирівняйте верхню частину. Випікати в духовці приблизно 25 хвилин, або поки тістечка добре не піднімуться і не стануть золотистими, а також поки вони не почнуть відходити від стінок формочок. Верхівки пасок повинні пружинити, коли на них злегка натиснути пальцем», — зазначають у матеріалі.

Після чого залиште тістечка охолонути у формочках на кілька хвилин та проведіть мастихіном (художній шпатель для випічки — УНІАН), аби звільнити зайві боки. Переверніть коржі, зніміть папір та залиште до повного охолодження на решітці. 

«Виберіть корж з найкращим верхом і намастіть його джемом. Другий корж покласти на сервірувальну тарілку верхом донизу. Обережно змастіть цей корж збитими вершками. Зверху покладіть другий корж так, щоб він торкався крему стороною з джемом», — продовжують у виданні.

Насамкінець посипте торт цукровою пудрою та наріжте на шматочки для подачі. 

Інші смачні рецепти

Раніше експерти розкрили секрет приготування ідеального чизкейка. Завдяки такому рецепту ваш десерт вийде ніжним та смачним, а не гірким або навіть гострим. 

Також Мері Беррі розповіла про рецепт шоколадного торта «Захер». За її словами, обов’язковими інгредієнтами для цього торта є подвійні вершки та шоколадна глазур.

Джерело

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua