Торт-бісквіт «Вікторія» підійде для будь-якого свята або події.
Торт «Вікторія» є дуже легким у приготуванні / фото Вікіпедія
Відомому британському кулінару Мері Беррі 24 березня виповнилося 90 років. Тому це гарна причина, аби приготувати класичний британський торт-бісквіт «Вікторія» за її рецептом, пише Express.
Інгредієнти для бісквіту:
- 225 г маргарину, прямо з холодильника, плюс додатково для змащування;
- 225 г цукрової пудри;
- 4 яйця;
- 225 г борошна швидкого підйому;
- 1 ч. л. розпушувача.
Інгредієнти для начинки та оздоблення:
- 370 г полуничного джему;
- 300 мл подвійних вершків, збитих;
- трохи цукрової пудри для посипання.
Спосіб приготування
Розігрійте духовку до 180 °C. Злегка змастіть дві форми для бісквітів глибиною 20 см з вільним дном та вистеліть його пергаментним папером.
Додайте інгредієнти для бісквіта у велику миску та перемішайте міксером до отримання однорідної маси світлого кольору.
Відео дня
«Розподіліть суміш по формах і вирівняйте верхню частину. Випікати в духовці приблизно 25 хвилин, або поки тістечка добре не піднімуться і не стануть золотистими, а також поки вони не почнуть відходити від стінок формочок. Верхівки пасок повинні пружинити, коли на них злегка натиснути пальцем», — зазначають у матеріалі.
Після чого залиште тістечка охолонути у формочках на кілька хвилин та проведіть мастихіном (художній шпатель для випічки — УНІАН), аби звільнити зайві боки. Переверніть коржі, зніміть папір та залиште до повного охолодження на решітці.
«Виберіть корж з найкращим верхом і намастіть його джемом. Другий корж покласти на сервірувальну тарілку верхом донизу. Обережно змастіть цей корж збитими вершками. Зверху покладіть другий корж так, щоб він торкався крему стороною з джемом», — продовжують у виданні.
Насамкінець посипте торт цукровою пудрою та наріжте на шматочки для подачі.
Інші смачні рецепти
Раніше експерти розкрили секрет приготування ідеального чизкейка. Завдяки такому рецепту ваш десерт вийде ніжним та смачним, а не гірким або навіть гострим.
Також Мері Беррі розповіла про рецепт шоколадного торта «Захер». За її словами, обов’язковими інгредієнтами для цього торта є подвійні вершки та шоколадна глазур.