З давніх часів червоне вино вважається одним із найуживаніших напоїв у світі. Його пили з давніх часів, від середньовіччя та сучасності. Воно вважається священним напоєм у церкві, що має здатність зцілювати як тіло, так і душу. Купажі з червоного винограду найкраще поєднуються з м’ясом, але сорт вина та рівень цукру також мають значення. Вино червоне сухе чудово поєднується з твердим сиром, овочами, птицею та десертами, а напівсолодке червоне добре смакує з випічкою, фруктами, горіхами, соліннями, оливками та молодим сиром. Замовити якісні червоні вина можна за посиланням https://fozzyshop.ua/300337-vina-krasnye.
Келих якісного червоного може стати ідеальними доповнення до обіду чи вечері, проте не слід вважати, що напій — універсальний і його можна вживати взагалі з будь-чим. Можна виділити ряд страв і закусок, які точно не пасують до цього алкоголю і можуть навіть зіпсувати його смакові характеристики:
- будь-яка гостра їжа, особливо гострі тайські страви, мексиканська кухня, каррі тощо. Яскраві спеції, перець та прянощі додатково посилюють таніни у вині, тому напій здається різким та гірким;
- морепродукти, особливо червона риба, ракоподібні, мідії. Морепродукти, особливо ті, що містять багато йоду, надають червоному вину неприємний металевий або «рибний» присмак. Це пов’язано з тим, що таніни та йод можуть вступати в реакцію, змінюючи смак вина, роблячи його неприємним, саме тому ідеальною парою для морських дарів є біле вино;
- кислі соуси, мариновані овочі, страви з оцтом. Такі страви можуть підвищити кислотність вина, що робить його кислішим і не таким гармонійним на смак, а також навіть викликати подразнення ротової порожнини;
- надмірно солодкі страви та десерти. На фоні десертів червоне вино може здаватися гірким або недостатньо солодким, особливо це стосується сухих сортів. До того ж солодкість десерту може приглушити смак вина, зробивши його не таким виразним. Якщо все ж хочеться скуштувати з червоним вином щось солоденьке, краще обирайте чорний шоколад;
- благородні сири з пліснявою. Смак і солоність цих вишуканих закусок погано поєднуються з червоним вином. Реакція з високою солоністю може зробити танінні червоні вина прісними й невиразними. Пліснява на сирі також може викликати неприємні запахи, які не поєднуються з делікатними нотками вина.
До речі, щоб цей алкоголь смакував якнайкраще, слід дотримуватися невеликих правил при подачі. Червоні вина (крім кріплених і напівсолодких) можна трохи розбавляти, але лише чистою водою у пропорціях 1:3. Зберігати пляшки слід горизонтально та в прохолоді. Кожне вино слід пити зі спеціальних келихів при певній температурі: кріплені вина краще вживати при температурі 15–18°C, а десертні — охолодженими. Відкривати напій слід штопором безпосередньо перед вживанням, акуратно угвинчуючи його в пробку та повільно витягуючи, щоб нічого не потрапило в пляшку.