Не тільки м’ясо: 12 найкращих продуктів із високим вмістом заліза

У списку є спаржа і буряк.

Спаржа також багата на фолієву кислоту та антиоксиданти / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Дієтологи назвали продукти з високим вмістом заліза, які варто додати до свого раціону, пише realsimple.com.

«Деякі продукти рослинного походження (наприклад, фрукти та овочі) є чудовими джерелами заліза, що робить їх ідеальними для збільшення споживання заліза», — йдеться в публікації.

Залізо є важливим мінералом, воно необхідне організму для виживання.

Відео дня

Як зазначила сертифікована дієтологиня Крістен Лоренц, залізо бере участь у безлічі процесів в організмі, включно з імунною функцією, когнітивним розвитком, синтезом ДНК і виробленням енергії. Воно також є основним компонентом гемоглобіну, білка в еритроцитах, який відповідає за перенесення кисню по всьому тілу.

«Без достатньої кількості заліза організм не може виробляти достатньо здорових еритроцитів, що може призвести до слабкості та зниження імунітету», — попередила експертка.

12 продуктів із високим вмістом заліза

Серед найкращих продуктів із високим вмістом заліза дієтологи виділили такі:

Шпинат. З майже 6,5 міліграмами заліза на одну чашку шпинат є чудовим джерелом заліза.

Курага. У ній міститься майже 2 міліграми заліза на порцію в півчашки. Ба більше, курага містить клітковину і калій для травлення і здоров’я серця відповідно.

Фініки. Чотири фініки містять приблизно 1 міліграм заліза, а також клітковину, калій і мідь, зазначила дієтологиня-нутриціологиня Саманта Снашалл.

Швейцарський мангольд. Містить близько 4 міліграмів заліза на одну чашку приготованого продукту. Це також цінне джерело імуностимулювального вітаміну А, вітаміну К, що зміцнює кістки, і корисної для кишківника клітковини.

Сочевиця. Крім заліза, містить клітковину, вітаміни групи В і рослинний білок.

Лімська квасоля. Містить приблизно 4 міліграми заліза на одну приготовану чашку. Вони також забезпечують «клітковину і рослинний білок.

Спаржа. На кожну чашку вареної спаржі ви отримаєте близько 2 міліграмів заліза, згідно з даними Міністерства сільського господарства США. Цей овоч також багатий на фолієву кислоту, антиоксиданти, такі як глутатіон, який підтримує детоксикацію та імунну функцію.

Буряк. В одній чашці сирого буряка міститься близько 1 міліграма заліза, а також фолієва кислота, марганець і вітамін С.

Читайте також:

Як довго можна зберігати яйця в холодильнику: точна відповідь

3 інгредієнти і стільки користі: цей «горіховий» сніданок поліпшить роботу мозку на весь день

Дуже смачна паста карбонара як у ресторані: шеф-кухар поділився простим рецептом

Інжир. Крім заліза, містить кальцій, магній і клітковину, які підтримують здоров’я кісток і травлення.

Родзинки. Є чудовим джерелом заліза, клітковини, калію, вуглеводів і кальцію.

Авокадо. Містить майже 1 міліграм заліза на плід, є багатим джерелом вітаміну С, який покращує засвоєння негемового заліза, а також корисних жирів і калію.

Полуниця. Як багате джерело вітаміну С, полуниця може допомогти підвищити засвоєння негемового заліза, що міститься в рослинних продуктах.

Нагадаємо, раніше УНІАН назвав 5 бюджетних продуктів із високим вмістом омега-3.

Джерело

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua