Не виливайте розсіл: шеф-кухар пояснив, чому його слід додати в тісто для хліба

Ви могли й не здогадуватися, що розсіл можна використати в цьому напрямку, проте це так.

Розсіл може бути корисним / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Якщо ви обожнюєте солоні огірки, то напевно шукаєте будь-який привід додати їх до свого прийому їжі. Але не скидайте з рахунків і розсіл. Він може стати в нагоді в набагато більшій кількості випадків, ніж ви думаєте. Цей пікантний, солонувато-кислуватий смак, який ми так любимо в огірках, здатний збагатити все: від мартіні з огірковим розсолом до заправок для салату, пише Tasting Table.

Видання взяло коментар у шеф-кухаря Біллі Парізі, власника Parisi’s Italian Kitchen у Краун-Пойнт. І він порекомендував додавати огірковий розсіл у тісто для хліба…

За його словами, «додавання огіркового розсолу допомагає внести в тісто природні солі, трохи цукрів і зробити м’якушку ніжнішою завдяки оцту». Приміром, якщо прочитати склад на пляшці маринованих огірків Claussen, то можна дізнатися, що розсіл, конкретно в цьому випадку, містить оцет, сіль, трохи цукру (з кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози), спеції і трави.

Відео дня

Ця «тріада» — солодке, солоне і кисле — не лише надає хлібу характерного огіркового смаку, а й робить м’якуш більш повітряним і легким: оцет пригнічує формування глютену. Це робить тісто еластичнішим, з ним легше працювати, а структура готового хліба — м’якшою. Шеф Парізі радить додавати розсіл до «несолодких видів хліба, як-от заквасочного, житнього, білого, буханців тощо». Розсільна кислинка підсилює природну кислотність житнього або заквасочного хліба і гармонує з дріжджовим смаком білого або хрусткого сільського хліба.

Ще поради щодо хліба з розсолом від шефа Парізі

Шеф Парізі пояснює, як правильно включити розсіл у рецепт хліба. За його словами, його можна використовувати як основну рідину в рецепті, або достатньо буде, якщо він становитиме хоча б 30% від загального обсягу рідини.

Додавайте його в тісто в той самий момент, коли зазвичай додаєте воду або молоко — просто не змішуйте з молоком, тому що розсіл, швидше за все, згорне його.

Інші цікаві новини про продукти

Раніше УНІАН повідомляв, де краще зберігати яйця. Європейці, наприклад, вважають, що їх не обов’язково тримати в холодильнику. Американці з цим вкрай не згодні. Тому довелося відповідати вченим.

Крім того, ми розповідали, що буде, якщо їсти щодня помідори. Пам’ятаючи про те, що томати є потужним джерелом калію та вітаміну С, а також інших корисних речовин.

Джерело

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua