Розповідаємо, що дати дитині в школу на перекус.
У ланч-бокс варто покласти побільше корисних продуктів / фото ua.depositphotos.com
Новий навчальний рік уже почався, а тому багатьох мам цікавить, що приготувати дитині в школу. Важливо, щоб школяр наїдався, але при цьому його раціон був збалансованим. Харчуватися одними снеками в довгостроковій перспективі загрожує проблемами.
Перекус дитині в школу можна скласти в ланч-бокс, який дуже популярний в останні роки. У контейнері легко розмістити різноманітні продукти.
Що покласти дитині в ланч бокс до школи
У раціон дитини необхідно включати більше сезонних продуктів, щоб вона отримувала максимум корисних мікроелементів і вітамінів для підтримки імунітету.
Відео дня
У будь-яку пору року можна брати банани і солодкі яблука. Коли стане холодніше, варто додати хурму, мандарини, апельсини, ківі та гранат. Фрукти попередньо миємо і нарізаємо для зручності на шматочки. Гранат краще почистити і скласти його зерна в окремий контейнер.
Щоб доповнити меню амінокислотами і жирами, дитині варто дати з собою мигдаль, кеш’ю, волоські горіхи, арахіс або фундук. Також від них є і додаткова користь:
- фундук посилить імунітет;
- кеш’ю та волоські горіхи запобігатимуть розвитку анемії;
- мигдаль поліпшить зір і зміцнить серце.
Промийте горіхи та просушіть їх у духовці. А ось смажених і солоних — варто уникати. Також можна додати трохи очищеного соняшникового насіння, в якому багато вітамінів і мінералів. Хорошим варіантом буде зробити мікс із насіння та горіхів.
Дуже корисним перекусом є сухофрукти — сушені груші, яблука, чорнослив, родзинки та курага. Зараз із яблук навіть роблять корисні чіпси. Сухофрукти позитивно впливають на травну систему і можуть добре замінити солодощі. Якщо у вас багато часу, то із сухофруктів і горіхів легко приготувати смачні цукерки.
У ланч-бокс можна додати цільнозернові хлібці. Зараз є багато видів: житні, рисові, кукурудзяні та гречані. Вони привнесуть у раціон дитини мінерали та вітаміни.
Говорячи про те, що дати дитині в школу на обід, не варто забувати про домашню випічку. Всілякі запіканки, пироги, печиво і кекси. Вони дадуть змогу регулювати кількість цукру, який споживає дитина, і якість продуктів. Можна робити не тільки солодку випічку, а й солону. Однак давати її з собою варто не частіше ніж двічі на тиждень. До того ж це мають бути запечені, а не смажені страви.
Замість солодких батончиків краще дати з собою гранолу. Вона часто містить різні види горіхів, сухофруктів, насіння, а мед і шоколад — у невеликій кількості.
Крім того, стануть у пригоді бутерброди з солоними та солодкими начинками. Не забувайте і про напої. Важливо дати з собою воду, якщо її немає в школі у вільному доступі. Іноді хорошим варіантом будуть компоти та чай.
Що давати дитині в школу на перекус
Ми підібрали кілька вдалих комбінацій, що давати дитині в школу на обід. Їх можна взяти за основу і доповнювати іншими продуктами на вибір.
Для першого ланч-боксу нарізаємо соломкою свіжу моркву, яку приправляємо спеціями. Її можна доповнити скибочками яблука та крекерами.
Читайте також:
Дієтологи назвали 5 овочів, які допомагають «спалити» вісцеральний жир
У Forbes Advisor назвали 10 найбільш адекватних порід собак: їхня поведінка бездоганна
Які кімнатні рослини будуть добре рости на вашій кухні: експерти назвали топ-10
Для другого перекусу складаємо шматочки свіжої груші та запеченого гарбуза. Якщо його приправити, він буде солодким і смачним. Розкладаємо їх у контейнері та додаємо сухофрукти.
Також добре підійдуть найрізноманітніші бутерброди, домашні вафлі, бургери та паніні. Вони чудово насичують. Крім того, у них дуже багато варіацій. Це дозволить без особливих зусиль щодня давати дитині різні перекуси. Ось хороші варіанти начинок:
- арахісова паста та банан;
- кружечки помідорів і шматочки ковбаси або грудки;
- хумус і огірки;
- обсмажене яйце і листя салату;
- порізане кубиками відварене яйце, заправлене йогуртом;
- тунець із яйцем та огірком.
Якщо говорити про вафлі, то вони можуть бути шоколадними, банановими, яблучними, гарбузовими, сирними і не тільки. Велика кількість солоних і солодких варіантів дозволять створювати різні комбінації. Також їх можна доповнювати відповідними начинками, взявши за основу не скибочки хліба чи бургерну булочку, а вафлі.
Завершити варто маленьким пакетиком горіхів, сухофруктів чи сезонними фруктами.