Паназіатська кухня та інші особливості ресторану Boho Yosai

Серед величезної кількості елітних закладів громадського харчування, відкритих в українські столиці особливою популярністю у поціновувачів паназіатської кухні користується ресторан Boho Yosai, який чекає своїх відвідувачів недалеко від станції метрополітену «Арсенальна». Приміщення ресторану розташоване у колишній військовій цитаделі, збудованої ще в 19-му столітті для зберігання військового арсеналу – саме тому будівля ресторану відзначається надміцною цегельною кладкою та своєрідною конструкцією стелі (в перекладі з японської мови слово «Yosai» означає саме фортецю). Інтер’єр ресторану та караоке бару, які розміщені на другому поверсі цитаделі прикрашено з використанням зображень Змії, яка є древнім азійським символом нескінченного потоку енергії (сили). 

Деякі особливості інтер’єру паназійського ресторану

Архітектори та дизайнери, котрі займались облаштуванням інтер’єру ресторану паназійської кухні, залишили практично без змін у первозданному вигляді красиву та надміцну цегляну кладку, яка може використовуватись ще століттями. Саме приміщення ресторану має два рівні: другий поверх займає власне ресторан та зал для караоке, що обладнаний однією з найсучасніших саунд систем.

Для виготовлення унікальної барної стійки в караоке залі використано цільний пласт природного каменю, що має назву «онікс», який старанно оброблено майстрами з використанням таємничих візерунків, якими відзначається сама структура каменю

В оформлені стелі ресторанного залу використано символ Змії у вигляді справжнього витвору мистецтва, де поєднана магічна велич і неймовірний масштаб у кожній зміїній лусочці. Загалом цитадель нагадує відвідувачам вхід до справжнього порталу – особливого Всесвіту, стіни якого покликані захищати всіх та кожного від вуличної суєти та столичного шуму через створення затишної атмосфери та особливого дещо втаємниченого виміру.

Тут, окрім куштування напрочуд смачних та унікальних за своїм смаком страв відвідувачі набиратимуться сил та майже космічної енергії (особливо після декількох авторських коктейлів від шеф-бармена). Приміщення третього поверху ресторану нагадує відвідувачам справжні азійські джунглі з розміщеними на стелі екзотичними рослинами, а на стінах – інсталяцій у вигляді дикої фауни. 

Відкриваємо паназіатську гастрономічну культуру

Меню ресторану відзначається переосмисленими та адаптованими до європейських вимог стравами з декількох азійських країн в поєднанні з авторськими коктейлями. Відвідувачі ресторану отримають унікальну можливість насолодитись неперевершеним смаком:

  • гребінців, що подаються разом з пюре едамаме під соусом юзу;
  • салату, до складу якого входить м’ясо восьминога, боби едамаме та соус з печених болгарських перців;
  • в’єтнамського супу з телятиною та рамену, приготовленого з м’яса страуса.

Шанувальники страв з риби та морепродуктів можуть замовити у меню ресторану м’ясо тунця чи щупальці восьминога, приправлені сорбентом чи соусом анчан.

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua