Такого поєднання продуктів ви не очікували побачити, але воно здатне здивувати.
Такої спаржі ви не куштували / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com
Мало людей взагалі чули про існування такого рецепта, як «п’яна смажена спаржа» (Drunken Grilled Asparagus). Однак ця страва є і вона здатна вас здивувати.
Саме так, приміром, варто вчинити, якщо у вас випадково є недопите вино і спаржа, пише All Recipes.
Як приготувати п’яну смажену спаржу
Для цього нам знадобляться такі інгредієнти — 1 чашка вина, 2 столові ложки оливкової олії, 1 столова ложка готової коричневої гірчиці, 1 чайна ложка часникового порошку, ½ чайної ложки меленого чорного перцю, ½ чайної ложки солі, 900-1000 грамів свіжої обрізаної спаржі.
Відео дня
Страва починається з приготування маринаду з вина, оливкової олії, гірчиці, часникового порошку, чорного перцю і солі. Потім нарізану спаржу необхідно помістити в миску і залити маринадом.
Перемішати спаржу з маринадом, накрити і поставити в холодильник на дві години. Коли час мине, необхідно розігріти гриль. Щойно він стане досить гарячим, спаржу необхідно дістати з маринаду і посмажити на сильному вогні до появи характерних слідів від гриля і м’якості — це займе близько 10 хвилин.
Автор матеріалу повідомляє, що він вніс кілька змін в оригінальний рецепт. Замість того, щоб готувати маринад у мисці, всі інгредієнти можна збити прямо у формі для запікання, куди помістилася б і вся спаржа.
Через дві години авторка дістала спаржу, злила маринад (але не викидала його) і розігріла гриль. Вона почала з сильного вогню, але щойно виклала спаржу, зменшила температуру до середньої, щоб не пересмажити. Усього за кілька хвилин спаржа стала ідеальною — м’якою, але з легким хрускотом.
Тож вона одразу ж переклала її на тарілку, зверху полила залишками маринаду і подала до столу.
Інші цікаві рецепти
Раніше УНІАН повідомляв, як приготувати «фантастичні» курячі крильця. Нюанс цього рецепта криється в додаванні несподіваного «секретного» інгредієнта — кленового сиропу, який надає страві неповторного смаку.
Крім того, ми також розповідали про трюк із пюре, про який ви не здогадувалися. Проста суміш картоплі, молока та масла подобається майже всім. Однак, знову ж таки, є один інгредієнт, додавання якого винесе страву на новий рівень.