Фольга стане у нагоді не лише на кухні, а й в інших сферах господарства.
Фольгу можна використовувати при запіканні м’яса / фото ua.depositphotos.com
Алюмінієва фольга фольга на кухні має свої переваги, наприклад, краще за харчову плівку зберігає герметичність, та недоліки, як-от не підходить для використання в мікрохвильовій печі. Експерти детально пояснили, які приховані можливості у цього матеріалу, пише Realsimple.com.
Що можна робити із фольгою
• Алюмінієвою фольгою можна вистеляти форми для випічки, щоб вони залишалися чистими після приготування. Однак їжа може прилипати до алюмінію, тому його варто покрити олією або щоразу використовувати новий аркуш. Крім того, печиво, випечене на фользі, рівномірніше підрум’яниться та стане більш хрустким, каже тестувальник Reynolds Kitchens Пет Швайцер.
• Фольгу можна використовувати як захисний екран при запіканні м’яса домашньої птиці. Щоб куряча або індича грудка залишалася соковитою і щоб шкірка не підгоріла, нещільно накрийте м’ясо фольгою.
Відео дняЧитайте також:
Яєчня потішить «вибухом смаку» і ніколи не набридне: що радять додати
Автомеханік закликає не паркувати авто в гаражі: один нюанс знищить машину
Чим поливати орхідеї для гарного цвітіння: експерти назвали геніальний трюк
• Фольгою добре загортати їжу з різкими запахами перед тим, як покласти її в холодильник чи морозильник, — це стримає розповсюдження цього запаху. Також фольга, будучи герметичнішою за харчову плівку, краще зберігає свіжість продуктів. Попри те, що високоякісна поліетиленова плівка працює добре, каже експерт з харчових продуктів Гарольд МакГі, фольга, загорнута герметично краща, оскільки вона непроникна для запахів і вологи.
Чого не можна робити із фольгою
• Не можна вистеляти фольгою дно духовки, щоб уберегти його від крапель їжі, яка готується. Це може призвести до нерівномірного нагрівання їжі й навіть пошкодження духовки, попередила експертка із розробки продукту некомерційного Інституту харчових технологів Мері Еллен Каміре. Краще витирати бруд після кожного готування, поки він не затвердів.
• Не використовуйте фольгу в мікрохвильовій печі. Електромагнітні хвилі безпечно проходять через скло, папір і кераміку, які не перегріваються. А от метал відбиває мікрохвильові хвилі, через що їжа прогрівається нерівномірно, а піч може зазнати пошкоджень.
• Не використовуйте фольгу для зберігання продуктів із високим вмістом кислот: фруктів, овочів та страв, приготовлених з оцтом, помідорами або томатним соусом. Кислота за кілька днів може роз’їсти фольгу, а певна кількість алюмінію потрапить у їжу, каже Макгі. Це не є небезпечно, запевняє експерт, однак це не апетитно.
Який бік фольги використовувати — блискучий чи матовий
Експерти стверджують, що це не має значення. Відмінність між блискучою та матовою сторонами є просто наслідком виробничого процесу. Однак якщо ви використовуєте антипригарну фольгу, їжа повинна лежати саме на матовій стороні.
Де ще в господарстві можна використати фольгу
Розгладжування складок одягу. Щоб розгладити складки на одязі з шовку, вовни чи штучного шовку, який не витримує прямого нагрівання, покладіть шматок фольги на прасувальну дошку, а потім покладіть на неї одяг. Натиснувши кнопку подачі пари, кілька разів проведіть праскою по тканині. Вологе тепло, яке випромінює фольга, сприяє розгладженню складок.
Допомога на грилі. Щоб зробити решітку гриля гарячішою та досягти ідеальних смужок на м’ясі, накрийте її фольгою на 10 хвилин перед приготуванням.
Захист поверхонь під час фарбування. Під час фарбування дверні ручки та фурнітуру можна загорнути у фольгу, і вони залишаться чистими.
Захист країв пирога. Щоб корж не підгорів під час випікання, зробіть із фольги захисний «комірець» й надягніть його на випічку у середині процесу приготування.
Скребок для посуду. Щоб зняти запечені залишки їжі з каструлі або решітки духовки, використовуйте кульку фольги. Це один зі способів утилізувати з користю шматки фольги, які ви вже використовували для якихось цілей.
Раніше УНІАН розповідав, чи можна повторно використовувати пергаментний папір. За словами експерта з безпеки харчових продуктів Деріна Детвайлера, пергаментний папір можна використовувати повторно в деяких ситуаціях, але з обмеженнями.
«Безпека повторного використання пергаментного паперу залежить від того, як його використовували спочатку і чи не ввібрала він олію, залишки їжі або забруднювальні речовини, які можуть становити ризик для безпеки продуктів харчування», — пояснив він.
Хоча повторне використання пергаментного паперу може скоротити кількість відходів, Детвайлер підкреслює, що це слід робити тільки в безпечних, контрольованих умовах.