Такий десерт підійде до будь-якого свята.
Шоколадний торт готується дуже просто за рецептом Мері Беррі / фото ua.depositphotos.com
Шоколадний торт є справжньою насолодою, якщо його правильно приготувати. Зокрема відома кулінарна письменниця і телеведуча Мері Беррі поділилася рецептом цього десерту, який можна легко спекти в духовці. Про це пише Express.
Інгредієнти:
- 50 г какао-порошку;
- 6 столових ложок окропу;
- 100 г маргарину або вершкового масла;
- 275 г цукрової пудри;
- 3 великі яйця;
- 125 мл молока;
- 175 г борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача.
Спосіб приготування
Змішайте какао та окріп у мисці до отримання однорідної суміші. Після цього додайте вершкове масло або маргарин до какао-суміші та перемішайте, аби отримати шовковисту консистенцію. Потім додайте решту інгредієнтів для торта.
Перемішайте все разом, перелийте тісто у форму та випікайте близько 30 хвилин або поки торт не почне відходити від стінок форми.
Відео дня
Дайте торту охолонути у формі впродовж 10 хвилин, витягніть його та зніміть пергамент. Змастіть верх торт абрикосовим джемом та відставте для повного холодження.
Далі нагрійте вершки для глазурі в маленькій каструлі, додайте молочний шоколад та перемішайте, поки він повністю не розплавиться та не стане однорідним.
Також у матеріалі радять дати глазурі трохи охолонути, перш ніж виливати її на тісто.
Інші смачні рецепти
Раніше шеф-кухар розповіла, як приготувати хрустку картоплю без духовки. За її словами, для цього потрібна фритюрниця, яка є не лише швидшою альтернативою, а й здоровішим методом приготування.
Також було розкрито секретний інгредієнт для приготування креветок. Фахівці Fine Food Specialist кажуть, що креветки смакують краще, коли їх запікають, а не готують на грилі, а також додають трохи часникового масла.