Автор рецепта заявляє, що після того, як спробував торт, готував його десятки разів.
Цей торт точно вас порадує / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com
King Arthur Baking Company, раніше King Arthur Flour Company, є американським постачальником борошна, інгредієнтів, сумішей для випікання, кулінарних книг і випічки. Lemon Bliss Cake — один з їхніх десертів, який отримав неймовірну популярність, пише Simply Recipes.
Чому його люблять і як його приготувати
Цей сонячний, м’який, насичено-лимонний пиріг залишається свіжим і вологим майже цілий тиждень. Але мало кому вдається не з’їсти його протягом перших кількох днів.
Приготувати цей чудовий пиріг нескладно. По суті, це класичний Бандт. Для цього нам знадобляться такі інгредієнти — для самого пирога: 16 столових ложок (227 грамів) несолоного вершкового масла, кімнатної температури (не нижче 18°C), 2 склянки (397 г) цукрового піску, 1 чайна ложка кухонної солі, 4 великих яйця кімнатної температури, 2 чайні ложки розпушувача, 3 склянки пшеничного борошна, 1 склянка (227 г) молока, переважно незбираного, кімнатної температури, цедра 2 лимонів або 3/4 чайної ложки лимонної олії, 1/4 склянки (24 г) мигдалевого борошна — для присипання форми (за бажанням); для глазурі:1/3 склянки (74 г) свіжовичавленого лимонного соку (приблизно з 1,5 соковитих лимонів), 3/4 склянки (149 г) цукрового піску; лимонна помадка (за бажанням): 1 1/2 склянки (170 г) просіяної цукрової пудри, щіпка кухонної солі і 2-3 столові ложки (28-43 г) свіжовичавленого лимонного соку.
Відео дня
- Розігрійте духовку до 175 градусів Цельсія.
- Збийте разом масло, цукор і сіль, спочатку до однорідності, потім до пухнастості та світлого відтінку.
- Додавайте яйця по одному, добре збиваючи після кожного додавання. Поскребіть стінки і дно миски, коли додасте всі яйця, і недовго збивайте, щоб повторно з’єднати всі залишки.
- Відміряйте борошно, акуратно висипавши його ложкою в чашку, потім струсіть надлишки. Вмішайте розпушувач у борошно. Додайте борошняну суміш у тісто трьома частинами поперемінно з молоком, починаючи і закінчуючи борошном. Тісто може виглядати злегка згорнутим, коли ви додаєте молоко. Це нормально; воно стане гладким, коли ви додасте борошно. Перемішуйте, поки все добре не змішається; тісто матиме вигляд трохи грубого, але в ньому не повинно бути великих грудок. Додайте цедру або лимонну олію.
- Ретельно змастіть маслом форму для кексів об’ємом 10-12 чашок. Викладіть тісто в підготовлену форму, розрівняйте і розгладьте верх лопаткою.
- Випікайте пиріг протягом 45-60 хвилин або поки зубочистка, вставлена в центр, не вийде чистою. У формі з темною внутрішньою поверхнею пиріг спечеться швидше; почніть перевіряти через 40 хвилин.
- Поки пиріг випікається, приготуйте глазур, змішавши лимонний сік і цукор. Розігрійте в мікрохвильовці або на плиті, помішуючи, щоб розчинити цукор. Якщо ви не хочете, щоб лимонний сік закипів, розігрійте його в мікрохвильовій печі, доки він не стане дуже теплим, але не надто гарячим — менше ніж 1 хвилина буде достатньо. Відставте глазур убік.
- Дістаньте пиріг із духовки й обережно проведіть ножем між пирогом і формою по всьому краю. Переверніть форму і поставте її на решітку для охолодження. Якщо пиріг випаде з форми на решітку, зніміть форму. Якщо пиріг не випаде на решітку, дайте йому постояти 5 хвилин, потім обережно зніміть форму з пирога. Якщо пиріг все ще прилипає, дайте йому постояти ще 5 хвилин перевернутим, потім дуже обережно потрясіть форму вперед і назад, щоб від’єднати і зняти його.
- Змастіть глазур’ю весь гарячий пиріг, як зверху, так і з боків. Дайте їй вбратися, потім змастіть ще глазур’ю, продовжуючи, доки вся глазур не буде використана.
-
Дайте пирогу повністю охолонути перед тим, як покривати його глазур’ю і подавати.
-
Щоб покрити пиріг глазур’ю, змішайте цукор і сіль, потім додайте 2 столові ложки лимонного соку, додавши ще стільки ж соку, щоб вийшла густа глазур, яку ледь можна було б наливати. Полийте нею майстерно повністю остиглий пиріг.
Інші цікаві рецепти
Раніше УНІАН повідомляв, що чоловік Дорофєєвої показав легкий рецепт паски з шоколадом. Якщо вам хочеться цьогоріч здивувати близьких чимось незвичним і водночас не надто складним, тоді цей рецепт саме для вас.
Крім того, ми розповідали про рецепт вірусного морквяного торта, який сподобається абсолютно кожному. Він геніальний тому, що в ньому немає родзинок і горіхів. І замість цього там використовуються фініки.