Тушкована яловичина з галушками: досвідчений кухар поділилась простим рецептом

Ця страва чудово наситить та зігріє наприкінці холодного дня.

М’ясне рагу, рецептом якого поділилась кухар, дуже смачне та ситне / фото ua.depositphotos.com

Кожного для вечори стають все холоднішими, а тому хочеться біля гарячої затишної їжі, яка допоможе зігрітися і відпочити. У цьому випадку немає нічого кращого, ніж велика тарілка м’ясного рагу. 

Відомий кулінар Надія Хусейн розповіла Еxpress, як приготувати тушковану яловичину з галушками.  Вона зазначила: «Тушковане м’ясо — одна з улюблених страв моїх синів. У рагу з яловичини є щось таке, що заповнює дірку у вашому животі, чого не робить ніщо інше».

«Це наповнює серце і зігріває. Я люблю готувати це з галушками, тож це повноцінна їжа, без жодних зайвих труднощів», — наголосила жінка.

Відео дня

Процес приготування цього ситного рагу займає не дуже багато часу, а тому додавши всі інгредієнти ви зможете піти відпочивати, поки страва продовжить тушкуватись без вас.

Для рагу знадобляться:

  • яловичина — 500 г;
  • вода — 500 мл;
  • цибуля — 2 шт.;
  • морква — 3 шт.
  • подрібнений часник — 1 ст.л.;
  • паприка — 2 ст.л.;
  • сіль — 2 ст.л.;
  • чорний перець — 2 ст.л.;
  • гранули яловичого бульйону — 4 ст.л.;
  • олія — 3 ст.л.;
  • велика гілочка лимонного чебрецю.

Для галушок треба взяти:

  • борошно — 200 г;
  • розпушувач — 1 ч.л.;
  • солоне вершкове масло — 115 г;
  • вода — 3 ст.л. (може більше);
  • яйця — 1 шт.
  • шніт-цибуля — трошки для прикрашання;
  • дрібка солі.

Налийте олію у велику сковороду з кришкою, і коли вона нагріється, додайте нарізану цибулю, лимонний чебрець, і смажте до золотистого кольору. 

«Якщо цибуля прилипне до основи, не хвилюйтеся, це додасть смаку – просто додайте бризку води, щоб відклеїлось, — радить Надія.

Додайте в сковороду часник, нарізану кружечками моркву та шматки яловичини. Готуйте, поки м’ясо не підрум’яниться. Приправте чорним перцем і паприкою, потім влийте воду в каструлю.

Добре перемішайте тушковану суміш і поставте її на повільний вогонь на 45 хвилин, накривши кришкою.

Тим часом зліпіть вареники, додавши в миску  всі інгредієнти, крім яйця. Тісто розділіть на 8 частин, скатайте з них кульки і змастіть зверху яйцем.

Коли час закінчиться, зніміть кришку, додайте гранули бульйону та зменшіть вогонь. Додайте галушки у рагу, та залиште на мінімальному вогні ще на 25 хвилин. 

Коли рагу доготується, зніміть його з вогню, вийміть стебла чебрецю, можете подавати, посипавши подрібненою шніт-цибулею. 

Що приготувати смачного восени

Приготування домашньої випічки – це затишний спосіб провести вільний день. Головне обрати правильний рецепт, щоб отримати хороший результат. Спеціальний лимонний пиріг Мері Беррі неймовірно простий і вимагає лише шість інгредієнтів.

Запечена картопля — це одна з найпростіших та лінивих страв, які ідеально підійдуть на вечерю. У деяких рецептах, які обіцяють «ідеальні» результати, використовується довгий список інгредієнтів, однак шеф-кухар Джек Стайн поділився більш простим варіантом.

Джерело

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua