Види суші та ролів

Суші та роли ― це традиційні страви японської кухні. Зазвичай вони складають з рису, сирої або обробленої риби та сушених водоростей. Існує безліч видів цих страв, приготування кожного з яких вимагає особливих знань та навичок. Справжні суші замовити можна не у кожному закладі, адже не всі використовують оригінальні японські рецепти.

Типи ролів

Роли ― це рис, який викладають на норі та завертають у формі циліндра. В його середині розміщується начинка: авокадо, огірок, вершковий сир, сурімі, цукіні, гриби, манго, редиска, омлет тощо. Існує безліч різновидів цієї страви. Ми розкажемо про найбільш популярні:

  1. Хосомакі ― вважаються найбільш мінімалістичними. Мають невеликі розміри та небагато складників. Їх готують з риби, рису та норі. Характерно, що норі повинно бути зовні і покривати начинку.
  2. Футомакі ― великі роли з різноманітною начинкою. До складу може входити тунець, лосось, кальмари, ікра, м’ясо краба; огірки, авокадо, редиска; гриби, зелень, яйця.
  3. Урамакі ― до цього типу належать знамениті Каліфорнія та Філадельфія. Вони мають особливий зовнішній вигляд, тому їх часто називають роли “навиворіт”. В цьому випадку рис завжди знаходиться зверху. На нього викладають шматки овочів чи риби. Також їх обвалюють в ікрі або кунжуті. Саме цей тип можна обсмажувати в яєчному клярі.
  4. Спрінг ― крупа та начинка загорнені в омлет, рисовий папір чи тонкий млинець.

Замовити класичні роли та суші можна за посиланням https://la.ua/sushi/. У закладі працюють досвідчені кухарі, які готують страви за автентичними японськими рецептами. Крім цього, доставка здійснюється впродовж дуже короткого часу. Високий рівень сервісу та демократичні ціни приємно вас здивують.

Види суші

Суші ― це грудка рису, зверху на якій знаходиться шматок риби. Ці інгредієнти можуть бути перев’язані стрічкою з водоростей. До найпопулярніших типів належать:

  1. Нігірі ― цей різновид точно відомий всім. Складаються з крупи та лосося чи тунця. Вважається, що це класичний вид суші.
  2. Сашимі ― це слайс риби, яку їдять з овочами.
  3. Макі ― найбільш схожі до ролів, тому що, наприклад, форель та рис загорнуті у водорості.
  4. Темакі ― мають вигляд конуса з норі, всередині якого знаходиться традиційна начинка.
  5. Чіраші ― вибрані компоненти викладаються на невеличку тарілку. Саме цей різновид найбільш популярний у Японії.

Як бачимо, суші та роли ― це різні види традиційної східної страви. Вони відрізняються між собою не тільки формою та способом приготування, але також начинкою. Для тих, хто любить багатий смак та різноманіття складників, краще обрати роли. Всім, хто фанатіє від класики та мінімалістичного підходу в їжі, точно будуть смакувати суші.

Тепер ви знаєте, які бувають типи цих страв, тому зможете з легкістю вибрати щось цікаве з меню японського ресторану.

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua