У центрі Києва відзначили день окупованого Бердянська. ФОТО

Люди відзначають день Бердянська в барі «Характерники». Фото: Ксенія Чередниченко

197-й день міста Бердянці відзначили релоковано одразу у трьох містах.

У вівторок, 17 вересня в самому серці столиці, на Майдані Незалежності у барі «Характерники», українці відзначали день Бердянська. Бердянці об’єднались, щоб ще раз відчути атмосферу приазовського міста та нагадати всім, що Бердянськ — це Україна.

Ініціативу також підтримали Львів та Запоріжжя. Організатори провели телеміст між містами, щоб вони могли комунікувати між собою та постійно бути на зв’язку. У Запоріжжі був офіційний захід, а у Львові більш камерний.

Для присутніх на святі підготували багато цікавих активностей.

«У нас є локація, де ми пишемо побажання, які будуть потім збиратись в капсулу часу. Після перемоги або після деокупації міста, ми всі листи відкриємо та зачитаємо», — розповіла «Вечірньому Києву» волонтерка Софія.

Листи з побажаннями. Фото: Ксенія Чередниченко

Також, проходив майстер-клас з живопису, де гості на великих полотнах малювали картини пов’язані з Бердянськом. Більшість присутніх малювали пляжі Азовського моря.

Майстер клас з живопису. Фото: Ксенія Чередниченко

В самому закладі висіла карта Бердянську, де кожен охочий міг позначити свій дім або просто місце, яке відкликається в його серці.

Карта Бердянська. Фото: Ксенія Чередниченко

Наталя з Бердянська спеціально приїхала з Умані, щоб відсвяткувати день свого міста у Києві:

«По-перше, я приїхала сюди аби побачити знайомі обличчя, але також хочеться донести, що є таке місто на березі Азовського моря, що це перлина України й ми чекаємо повернення в рідну гавань».

Під час заходу проходила пряма трансляція на Youtube до якої приєдналося більше ніж два мільйони українців. «Дуже приємно, що люди навіть в окупації можуть доєднатись до нас онлайн. Це дуже важливо показати їм, що ми не байдужі до тих, хто залишився там і чекають на вільний Бердянськ та вільну незалежну Україну», — поділився власник бару Характерники та один з організаторів заходу, Іван Карауланов.

Гостей також пригощали локальними стравами Бердянську. Як розповів Карауланов нашому виданню, спеціально для присутніх на заході розморозили дванадцять кілограмів бичків аби кожен хто прийшов зміг з’їсти хоча б одного хвоста. Також, людей частували копченою тюлькою та мойвою.

Читайте також: Історичний музей демонструє зворушливу виставку-спогад «Мій Маріуполь».

Ксенія ЧЕРЕДНИЧЕНКО

Джерело

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua