Експерти стверджують, що натрій може нейтралізувати гіркоту і посилити відчуття солодкості.
Високоякісні свіжообсмажені зерна не потребують такої допомоги / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com
Незвичайний кавовий лафйхак набирає обертів. Цей трюк може зробити ваш ранковий напій м’якшим без цукру і вершків.
Fox News пише, що сіль може зменшити гіркоту і посилити природну солодкість.
На думку експертів, сіль не тільки приправляє їжу, а й врівноважує смак, якщо її використовувати в помірних кількостях. У каві невелика кількість солі може нейтралізувати гіркоту, впливаючи на певні смакові рецептори на язиці, не маскуючи смак, як це роблять цукор і вершки.
Відео дня
Під час кількох досліджень виявлено, що натрій може пом’якшити гіркоту певних сполук, посилити сприйняття солодощі й загалом поліпшити загальний смаковий баланс.
«Пом’якшення сіллю гіркоти і насиченості відбувається за рахунок того, як працюють смакові рецептори. Це результат роботи харчової науки, цукор не потрібен», — сказав консультант із харчових технологій із Нью-Джерсі Ед Маккормік.
Хізер Перрі, дворазова чемпіонка США з приготування кави і генеральний директор Klatch Coffee в Південній Каліфорнії, сказала, що достатньо невеликої кількості солі, щоб вплинути на смакові рецептори і подати сигнал мозку про те, що смак менш гіркий. При цьому вона зазначила, що високоякісні свіжообсмажені зерна не потребують такої допомоги.
«Додавання солі може фактично замаскувати спектр смаків, над створенням якого так старанно працював ваш обсмажувач», — зазначила експерт.
Джанель Бобер, дієтологиня-нутриціологиня з Колорадо, розповіла, що щіпка солі не приносить жодної користі для електролітного балансу.
«Кава має слабкий сечогінний ефект, який є набагато більш вираженим, тому додавання дрібки солі жодним чином не компенсує це», — сказала Бобер.
Вона зазначила, що щіпка солі навряд чи вплине на споживання натрію більшістю людей, але попередила, що людям з гіпертонією або захворюваннями нирок слід уникати її.
Порівняно з цукром або вершками, додала Бобер, «сіль додає смаку без калорій, тому, якщо ви хочете зменшити споживання цукру або калорій або зосередитися на вмісті жиру, сіль буде найкращим засобом для додання смаку, який не впливає на інші компоненти».
Раніше УНІАН писав, що кава може руйнувати здоров’я.