Яєчний білок зробить вашу картоплю хрусткою: кулінарна порада, про яку мало хто чув

Білок забезпечить неймовірно хрустке покриття для вашої смаженої картопліі.

Хрустка картопля може вийти у кожного  Є фото ua.depositphotos.com

Яєчний білок є ключовим інгредієнтом у всьому, від випічки до коктейлів — додає пишності зефіру та мусу, а також створює піну для вишуканих коктейлів. Однак мало хто знає, що цей продукт може стати секретним інгредієнтом для найхрусткішої картоплі.

Як пише TastingTable, все що потрібно зробити — це збити білки до білої та пишної маси. Далі додаємо сиру картоплю та перемішуємо, поки суміш повністю не покриє овочі.

Подібно до того, як яєчні білки перетворюються на повітряне, хрустке безе, коли вода в їхньому складі випаровується, вони також забезпечать неймовірно хрустке покриття для вашої смаженої картоплі. Крім того, білок створить вологу липку поверхню, на яку можна нанести ваші улюблені приправи і не користуватись олією.

Відео дня

Яєчні білки мають універсальний і нейтральний смак, який не маскує і не змінює суміші спецій або трав, які ви використовуєте для приправи до картоплі. Єдина зміна в процесі приготування — приправляти картоплю після того, як ви повністю покрили її яєчним білком. Цей метод найкраще працює з молодою маленькою картоплею, однак буде таким же ефективним для картоплі по-селянськи чи фрі.

Який би тип картоплі ви не використовували, висока температура є ще одним ключовим фактором для досягнення хрусткої скоринки. Ідеальними є 215-230 градусів. Чим меншою буде розмір картоплі, тим швидке вона приготується і матиме кращий результат.

Також важливо залишити невеликий простір між кожною картоплиною, щоб сухе тепло могло циркулювати навколо кожного шматочка. Якщо цього не буде, то волога затримається й картопля буде готуватися спорідненим до тушкування методом. 

Інші поради щодо приготування картоплі

Шеф-кухар Поппі О’Тул, який пройшла навчання у Мішлен, поділилась, які кроки необхідно виконати, щоб приготувати «неперевершене пюре».

Крім того, УНІАН розповідав, як приготувати запечену картоплю, яка набрала 100 тисяч переглядів у Tiktok.

Джерело

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua