Необхідно видалити з овоча зайвий крохмаль.
Наріжте картоплю скибочками і киньте їх у воду перед запіканням / фото ua.depositphotos.com
Якщо вам подобається, щоб картопля була дуже хрусткою, цей нескладний, але фантастично ефективний трюк допоможе.
Як пише The Daily Meal, все, що вам потрібно, — миска з крижаною водою. Наріжте картоплю скибочками і киньте їх у воду перед запіканням.
Замочування нарізаної картоплі у крижаній воді витягне зайвий крохмаль, у результаті чого картопля стане дуже-дуже хрусткою. Навіть кілька хвилин у холодній воді позбавлять овоч частини крохмалю. Після замочування картоплю потрібно висушити і підготувати до запікання.
Відео дня
Варто зазначити, що замочування нарізаної картоплі у крижаній воді часто використовується для приготування хрусткої картоплі фрі, але це може бути корисно для будь-якого виду картоплі. Видалення зайвого крохмалю допоможе уникнути м’якості та липкості картоплі.
Опубліковане Національною медичною бібліотекою дослідження стверджує, що крохмаль у картоплі активується під впливом тепла і вологи. Під час нагрівання він розм’якшується у процесі, який називається желатинізацією. Потім ці гранули крохмалю збільшуються, лопаються і потовщуються, що робить картоплю липкою. Тому холодна температура крижаної води може допомогти цим крохмальним клітинам «закритися» перед приготуванням. І це лише один із способів домогтися того, щоб картопля вийшла суперхрусткою.
Читайте також:
Як приготувати ідеальну запечену картоплю: «формула успіху» Джеймса Мартіна
Що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте твердий сир щодня
Кожен день нова яєчня: топ найкращих рідких компонентів, щоб урізноманітнити сніданки
Крім того, занадто великий вміст крохмалю може навіть перешкоджати рівномірному приготуванню картоплі. Отже, якщо в картоплі менше крохмалю, вона не тільки стане хрусткішою, але й готується краще.
Раніше УНІАН писав, як приготувати ідеально запечена картопля Гордона Рамзі.