У Держпродспоживслужбі порадили, як не отруїтися фастфудом влітку

Фото: pexels.com

Шаурма та інші фастфуди є основними причинами харчових отруєнь під час спекотної погоди у Києві.

Про це повідомив "Українському радіо" очільник Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан.

Кулінарія, фастфуди, готові вироби з м’яса та риби — харчові продукти, які швидко псуються. Тому їх потрібно вживати одразу після приготування.

"Якщо мікроорганізми потрапляють на безпечний продукт, то через годину при температурі більше 28 градусів накопичується їхня критична маса, що викликає гостру кишкову інфекцію", — розповів він.

Готову шаурму та інші фастфуди потрібно з'їсти протягом години. За словами Рубана, цього року отруєнь ними поки не зафіксовано, а торік зареєстрували більше 50.

"На другому місці є суші та роли, які не можуть зберігатися при високій температурі більше години. Тому будьте уважні до свого здоров’я і вживайте безпечні продукти", — закликає очільник столичної Дерпродспоживслужби.

Також він радить купувати їжу в місцях офіційної торгівлі, де покупець може попросити документи та перевірити температуру зберігання. Вона не повинна перевищувати 8-10 градусів.

Джерело

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua