Золотиста хрумка скоринка: як приготувати курку, щоб ваші домашні об’їлися

Джеймі Олівер розкрив рецепт смачної курки, скористайся ним на Хелловін.

Рецепт смачної курки, яку ваші домашні «знищать», від Джеймі Олівера / фото скріншот відео Джеймі Олівера

Немає нічого кращого, ніж смачна вечеря у колі близьких. Запашну курку з хрумкою скоринкою можна подати як буденну вечерю, щоб потішити рідних, а можна зробити її головною стравою свята.

До речі, в ніч проти 1 листопада в Британії, США та багатьох країнах Європи святкують язичницьке свято Хелловін. В Україні ця традиція теж популярна, то чому б не зустріти свята делікатесом британського шеф-кухара Джеймі Олівера. Він обіцяє, що м’ясо буде «танути» в роті, а шкірка хрумкатиме не гірше за страви бабусі в дитинстві. Рецепт курки опублікувало видання Express.

Страва розрахована на 4 осіб. Її можна доповнити гарніром з картоплі.

Інгредієнти для курки від Джеймі Олівера: 

  • Курка вагою 1,6 кг;
  • 2 середні цибулини;
  • 2 морквини;
  • 2 палички селери;
  • 1 грудка часнику;
  • 1 лимон;
  • 1 пучок міксу трав: чебрець, розмарин та лавровий лист за смаком;
  • оливкова олія.

Важливий момент підготовки: слід дістати курку з холодильника за 30 хвилин до початку приготування, щоб вона встигла нагрітися до кімнатної температури. Страву будемо запікати в розігрітій до 240°C духовці.

Як готувати курку Джеймі Олівера: 

  • Овочі миємо та дрібно нарізаємо. Не турбуємося про те, щоб їх чистити. Грудку часнику також ламаємо на зубчики, не очищуючи заздалегідь;
  • кладемо овочі на лист для запікання (або в велику форму) разом з часником та зеленню, збризкуємо оливковою олією; 
  • збризкуємо олією курку, натираємо її морською сіллю та перцем. Потім кладемо поверх овочів;
  • акуратно робимо на лимоні проколи по всій поверхні (можна виделкою або вістрям ножа). Якщо маєте мікрохвильовку, можна на цьому етапі розігріти там лимон (ставимо десь на 40 секунд, це ще більше підкреслить його смак у страві). Після цього лимон разом з травами засовуємо у порожнину курки; 
  • зменшуємо температуру духовки до 200°C та ставимо туди деко зі стравою на 1 годину 20 хвилин;
  • якщо ви любите овочі, нарізаємо улюблені з них та ставимо у духовку на останні 45 хвилин приготування курки;
  • на пів шляху до приготування курки, промажте її ще раз маслом (десь на 40 хвилині). Якщо овочі виглядають сухими, додайте до форми трохи води, щоб вони не пригоріли;
  • коли страва буде готова, вийміть деко з духовки і покладіть курку на дошку, щоб вона «відійшла», приблизно на 15 хвилин. Накрийте страву фольгою та кухонним рушником.

Цей час можна використати для приготування смачної підливки, якщо ви любити поливати соусом курку.

Як нарізати курку на свято

Коли м’ясо трохи постояло, робимо акуратні надрізи ножем між ніжкою і грудкою. Розрізаємо суглоб і відтягуємо ніжку курки. Це треба зробити з обох боків. Також потрібно розрізати кожну ніжку (між стегном і гомілкою). Таким чином в нас вийде чотири порції «блискучого» м’яса. Їх можна одразу розкласти по тарілках. Далі розрізаємо інші частини курки: робимо розріз уздовж грудини та вирізаємо одну сторону, потім те саме робимо з іншою. Якщо не впевнені у своїх силах, можна це зробити і руками: виймаємо всі смачні частинки м’яса та розкладаємо на тарілку з улюбленими гарнірами.

Якщо не до кінця зрозуміли, де і як слід робити розрізи на м’ясі, радимо подивитися приклад у відео від Джеймі Олівера: 

Не обов’язково якось по особливому нарізати курку: якщо любите обгризати кісточки тощо, можете родиною налягати на страву, як вам зручно. Головне, щоб курочка вам смакувала. 

Читайте також:

Надскладна задачка для геніїв: порахуйте всіх дельфінів

97-річна фітнес-експертка дала 14 порад, як дожити до 100 років і бути бадьорим

Все на лобі написано: тест на характер по зморшках

Яєчню здатні зіпсувати 2 інгредієнти: від них ви «жирієте», — дієтолог

Джеймі Олівер пояснив, як легко зварити яйця пашот

Раніше топ-кухар Британії також показав, як легко зварити яйця пашот. Він розкрив, що в деяких цей процес не виходить, адже вони беруть не свіжі яйця. Але є ще кілька секретів, як зробити таке яйце за 3 хвилини, але таким чином, щоб воно нагадувало сир моцарела. Рецепт яєць пашот від Джеймі Олівера читай тут.

Джерело

Рейтинг
( Пока оценок нет )
PRO-KYIV.in.ua